Volg een gratis proefles

Lokaal steunpunt Nieuwe Gezondheid

Er wordt al jaren over gepraat: we moeten meer naar primaire preventie en gezondheid moet vanuit de buurt gestimuleerd worden. Het wordt tijd om deze visie om te zetten in daden! Dat doen we samen met Nieuwe Gezondheid. Nieuwe Gezondheid is een landelijk netwerk van sportcentra, leefstijlcoaches en personal trainers die de schouders willen zetten onder het creëren van een gezondere leefomgeving in Nederland. Fitnessclub Aerofit onderstreept de visie van Nieuwe Gezondheid en is naast ambassadeur voor Bewegen is Medicijn ook lokaal steunpunt Nieuwe Gezondheid in Langedijk.

Bewegen is Medicijn

Het ACSM Bewegen is Medicijn Schijf van Drie model brengt alle belangrijke aspecten van gezond bewegen bij elkaar. Mensen die leven en bewegen volgens dit model behouden gemakkelijker een goede gezondheid, verbruiken meer energie in rust, blijven gemakkelijker op gewicht, hebben een hogere weerstand, kunnen gemakkelijker tillen, voelen zich vitaler, hebben een goeie conditie, behouden sterkere botten en houden een goede spierkracht waardoor ze gemakkelijker belasting aan kunnen en minder snel blessures, rugklachten of RSI oplopen.

Stichting Nieuwe Gezondheid

Stichting Nieuwe Gezondheid zet zich in voor bewustwording van een gezonde levensstijl, levensstijl als medicijn en primaire preventie, met behulp van de richtlijnen van o.a. ACSM, de WHO en Gezondheidsraad richtlijnen voor gezond leven en preventie. Kennis hebben en bewust zijn van een gezonde levensstijl is de basis van een gezond leven. Bewegen is het meest belangrijke “medicijn” voor het lichaam! Bij Fitnessclub Aerofit geven wij advies over deze norm voor gezond bewegen en bieden wij de mogelijkheid de norm te integreren binnen het persoonlijk trainingplan.

 

 

“De fijne sfeer in de clubs voelt als thuiskomen”

Day de Wijn