Wat is CrossFit

CrossFit is een kracht- en conditioneel trainingsprogramma dat als doel heeft een zo’n breed mogelijke prikkel op het lichaam te creëren. CrossFit kenmerkt zich doordat het zich niet richt op één specifiek onderdeel van fitness.

CrossFit streeft ernaar om de 10 fysieke eigenschappen van het lichaam te trainen. Deze 10 fysieke eigenschappen zijn: cardiovasculair vermogen, weerstands-/uithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit, power, snelheid, coördinatie, beweeglijkheid, balans en nauwkeurigheid.

Deze 10 fysieke eigenschappen van het lichaam worden niet alleen door trainen beïnvloed. Aan de basis ligt een juist voedingspatroon. Jouw fysieke prestaties nemen toe en worden alleen optimaal benut indien het lichaam de juiste brandstof binnen krijgt.

Bij CrossFit train je de olympische lifts zoals de deadlift, squat en clean. Verder train je de gymnastische basisoefeningen als pull-ups, sit-ups, touwklimmen en push-ups. Ook de monostructurele bewegingen, beter bekend als ‘cardio’, komen aan bod. Voorbeelden hiervan zijn fietsen, rennen, roeien en touwtje springen. Deze oefeningen en technieken train je in verschillende combinaties en in verschillende volgorde, zodat geen enkele training hetzelfde is. Routine is de valkuil!

CrossFit maakt geen gebruik van fitnessapparaten of toestellen. CrossFit gaat uit van functionele bewegingen in plaats van het trainen van geïsoleerde spiergroepen. Je zult veel bewegingen uit het dagelijks leven in de trainingen herkennen. Onder intensieve begeleiding wordt een hoogwaardige kwaliteit fitness gecoacht. Bij CrossFit traint iedereen dezelfde technieken en bewegingen. Alleen de uitvoering, weerstand en intensiteit van trainen wordt individueel aangepast. Dit maakt CrossFit toegankelijk voor iedereen. Het recept van CrossFit: functionele bewegingen, constant gevarieerd uitgevoerd met een hoge intensiteit waarbij veiligheid voorop staat.

Benieuwd of CrossFit ook iets voor jou is? Meld je dan nu aan voor 2 gratis proeflessen via de site, via hans@crossfitasperen.nl of bel/app Hans op 06-55 33 38 39.

Gratis sporten?

Check onze actie

Voor bestaande en nieuwe leden! 

Fitness en crossfit

Lees verder

Volg een gratis proefles

 

“De fijne sfeer in de clubs voelt als thuiskomen”

Day de Wijn