Aikido

Aikido voor alle leeftijden!

De grondlegger van Aikido, Morihei Ueshiba, heeft alle agressieve elementen uit de oude technieken gehaald, die uit de samurai tijdperk stammen. Hierdoor is bijvoorbeeld de kans op blessures klein. De bewegingen worden vooral ontspannen, geconcentreerd en ook sierlijk uitgevoerd. Het doel van Aikido is om mentaal en lichamelijk in balans te komen. Het is bovendien een effectieve vorm van Budo en goed voor je gezondheid.

De technieken kunnen aangepast worden rekening houdende met persoonlijke mogelijkheden, ook met die van mensen met een lichamelijke, visuele of auditieve handicap. De basisprincipes blijven gelijk! Vrouwen en mannen, beginners en gevorderden trainen en leren samen. Dit is mogelijk omdat er wordt gewerkt met respect voor de partner en voor het eigen lichaam. Voor kinderen zijn er lessen per leeftijdcategorie.

Het oefenen met partners doe je om zoveel mogelijk van elkaar te leren. Het doel is niet om van de ander, maar om jezelf te overwinnen. Er wordt daarom niet getraind voor wedstrijden.

Een les begint met ademhaling – en lichaamsoefeningen en vervolgens ga je samen met een partner technieken oefenen. Aikido kun je zien of ervaren als zelfverdediging, bewegingskunst en filosofie.

Volg een gratis proefles

 

“De fijne sfeer in de clubs voelt als thuiskomen”

Day de Wijn

Lesrooster

Woensdag
Aikido
Rudolf Renfurm
17.00 - 18.00
Zaal 2 - 7-11 jaar
Vrijdag
Aikido
Rudolf Renfurm
18.30 - 19.30
Zaal 2 - 7-11 jaar
Aikido
Rudolf Renfurm
19.30 - 20.45
Zaal 2 - gevorderden en volwassenen