Volg een gratis proefles

5 tips voor iedereen die in 2021 meer wil gaan sporten

Het nieuwe jaar is net begonnen en dat betekent dat de tijd van goede voornemens officieel van start is gegaan. Uit onderzoek blijkt dat het meest genoemde goede voornemen meer sporten en bewegen is. Wil jij in 2021 ook meer gaan sporten? Dan helpen wij jou graag op weg met 5 tips die je (sport)doelen helpen realiseren.

Maak je wens en doel concreet

Een fout die vaak bij alle goede voornemens gemaakt wordt, is het niet concreet maken van je doelen. Wil je je doelen halen? Dan is het belangrijk om ze concreet te maken. Het is belangrijk om voor jezelf vast te stellen hoe vaak je wil sporten. Dus in plaats van het doel ‘meer sporten’ formuleer je je doel als ‘ik wil in 2021 minimaal 3 keer per week 1 uur sporten’.

Kies 1 focuspunt

Ben jij er nog niet helemaal achter wat je leuk vindt op het gebied van sporten? Maak een duidelijk plan. Wil je gaan fitnessen? Maak gebruik van de hulp van een fitnesscoach en laat een sportschema maken wat aansluit bij jouw doelen. Ditzelfde geldt ook voor bijvoorbeeld hardlopen. Wil je aan het einde van dit jaar 10 km kunnen hardlopen? Maak een schema.

Zet geen té hoge doelen voor jezelf die niet haalbaar zijn

Sport je normaal gesproken niet of nauwelijks? Stel dan een doel voor jezelf die haalbaar is en vergelijk jezelf niet met andere sporters. De kans dat je sneller afhaakt is hierdoor minder groot. Merk je na een periode dat je meer aan kan, stel dan nieuwe doelen voor jezelf.

Maak je wens en doel meetbaar

Het doel dat je voor jezelf stelt, is ook meetbaar te maken. Ga je bijvoorbeeld fitnessen? Maak dan voor jezelf ook een lijst met gewichten die je wil kunnen halen met onder andere squatten. Zet naast je einddoel ook tussendoelen in. Op deze manier kun je voor jezelf steeds een doel afvinken en dat geeft extra motivatie.

Verlies jezelf niet in de weegschaal

Wil je in 2021 meer gaan sporten om af te vallen? Verlies jezelf dan niet in de weegschaal. Wat motiveert is om je doel te koppelen aan een activiteitsdoel. Dit zou bijvoorbeeld een hoeveelheid stappen per dag kunnen zijn. Deze beweging in combinatie met verantwoord eten is wat er nodig is om van de extra kilo’s af te komen. Bovendien is het motiverend om zo veel te bewegen en ga je vanzelf merken dat je afvalt. Zo nu en dan op de weegschaal gaan staan is dan ook niets mis mee, maar zie het niet als een dagelijkse opdracht.

Door de lockdown is het helaas de komende weken nog niet mogelijk om naar onze fitnessclub te komen. In plaats daarvan bieden wij wel alternatieven aan, zoals live groepslessen op Facebook, individuele work-outs en virtuele groepslessen in de app. Hopelijk kun je op deze manier toch alvast starten met jouw sportieve voornemens. We hopen je snel weer te mogen ontvangen in onze fitnessclub!