Volg een gratis proefles

Hoe kom je van cellulite af?

Heb je last van puntjes in je benen? Dit zijn de eerste tekenen van cellulite. Met de term cellulite bedoelen we een bobbelige huid, veel vrouwen hebben last van cellulite. De combinatie van sport en voeding helpen enorm goed voor het verhelpen van cellulite.

 

Het ontstaan van cellulite

Het ontstaan van cellulite heeft meerdere oorzaken en is per persoon verschillend. Cellulite worden vaak ontstaan wanneer de hoeveelheid vetcellen in het lichaam toeneemt. Er ontstaat een vernauwing in de bloedvaten en dit veroorzaakt een bobbelige huid. Naast het toenemen van gewicht kunnen hormonen ook een grote rol spelen bij het ontstaan van cellulite. En zelfs hele slanke vrouwen kunnen er last van krijgen. Het is daarom niet voor iedereen zinvol om gewicht te verliezen voor het laten verdwijnen van cellulite.

 

Het belang van een goede bloedsomloop

Je lichaam heeft eiwitten, suikers, vetten, vitamines en mineralen nodig om goed te functioneren. Deze voedingsstoffen worden met behulp van je bloedsomloop naar de juiste plekken gebracht. Afvalstoffen worden hierbij afgevoerd kunnen daarbij de cellulite in je lichaam verwijderen.

Bij heel veel mensen kan de bloedsomloop in het lichaam verbeterd worden. De grootste oorzaken van een slechte doorbloeding zijn:

  • Stress
  • Roken
  • Weinig beweging
  • Te veel cafeïne
  • Alcohol
  • Zout

 

Het bestrijden van cellulite met sporten

Een combinatie van gezond eten en sporten levert de beste resultaten op voor het laten verdwijnen van de cellulite. Krachttraining is een hele goede methode voor het verbeteren van de doorbloeding in het lichaam en heeft daarmee al meerdere malen bewezen effectief te zijn tegen cellulite. Door het trainen van de spieren wordt je spiermassa groter en je huid strakker. Slappe spieren kunnen geen houvast bieden aan de bovenliggende huid, een getraind lichaam kan dat wel.

 

Voeding tips tegen cellulite

Naast het regelmatig sporten is voeding ook heel belangrijk voor het verminderen van de cellulite. Voedingsmiddelen zoals boerenkool, bloemkool, radijzen en broccoli werken heel goed tegen cellulite. Veel groeten bevatten namelijk Diindolylmethaan, een stof dat hormonen weer in balans kan krijgen.