Volg een gratis proefles

Oefeningen om thuis of op vakantie te doen

De vakanties zijn in volle gang. Heerlijk even het land uit of genieten van het mooie Nederland!

Terwijl de één het heerlijk vindt om op vakantie te sporten, wil de ander er liever niet aan denken. Of je er zin in hebt of niet: sporten zorgt er wel voor dat je daarna ontspannen bent. En is dat niet waar de vakantie uiteindelijk om draait? 😉 Omdat niet iedereen zijn of haar dumbbells of springtouw meeneemt op vakantie, delen we hieronder drie workouts waar je geen attributen voor nodig hebt.

Workout 1 – Aftellen

Herhaal onderstaande oefeningen in een aftellende ladder van tien tot één. Herhaal de oefeningen eerst allemaal tien keer. Als je dit gedaan hebt kun je een minuutje rust houden om de oefeningen vervolgens negen keer te herhalen. Doe dit net zo lang tot dat je bij de nul herhalingen bent aangekomen. De oefeningen zijn:

  1. Burpees
  2. Squats
  3. V-ups

Workout 2 – Five times 30 seconds

Doe onderstaande oefeningen 30 seconden en herhaal dit vijf keer:

  1. Wall-sit
  2. Plank
  3. Bicycle crunches
  4. Lunges
  5. Mountain climbers

Workout 3 – Hardlopen

Natuurlijk kun je ook een rondje gaan hardlopen! De perfecte manier om jouw conditie te verbeteren en om de omgeving te ontdekken. Wellicht ren je wel langs een mooi strand waar je die middag kunt gaan zwemmen, kom je een interessant museum tegen waar je later die week naartoe kunt gaan of spot je een gezellig cafeetje waar je achteraf een lekker drankje kunt drinken.

Nieuwe digitale yogales

Volg de nieuwe digitale yogales van Ingvild in de app. Dit keer een speciale les die je vanaf je vakantieadres kunt volgen 🌞🧘‍♀️

Ga naar een sportschool op je vakantieadres!

In veel hotels zijn al sportfaciliteiten te vinden, maar natuurlijk kun je ook naar een sportschool in de buurt. De meeste sportscholen verwelkomen toeristen van harte en vaak kun je voor een goede prijs een 5- of 10-rittenkaart scoren. Zo betaal je ook niet direct de hoofdprijs.

Geniet!

Natuurlijk gaat het er uiteindelijk om dat je lekker tot rust kunt komen tijdens de vakantie en elke dag kunt genieten. Leg jezelf niet te veel druk op, ontspan lekker en maak er een vakantie van om nooit te vergeten. Na je vakantie ontvangt Fitnessclub Nederland je weer met open armen!