Volg een gratis proefles

Op naar de Olympische Spelen!

De kwalificatiewedstrijden zitten erop en ik ben mij aan het opmaken voor de Olympische spelen. Met de spanning valt het nu nog mee, want op dit moment zit ik nog in een trainingsblok. Over een week gaan we naar China en dan zal de spanning zeker komen.

 

Wat zit er in de koffer naar Peking

Ik ben mijn koffer al aan het inpakken voor Peking. Het is niet heel bijzonder wat ik mee moet nemen naar de Olympische spelen omdat ik een kledingpakket van Team Nederland krijg. In dit kledingpakket zitten mijn schaatsen, reserve ijzers en alle trainingskleding die ik nodig heb tijdens de Olympische Spelen. Ik neem weinig gewone kleding mee en geen uitgaanskleding omdat ik dit niet nodig zal hebben tijdens mijn verblijf in Peking. Feestjes en avondjes uit zullen er helaas niet in zitten tijdens de Olympische Spelen.

 

Voorbereidingen op de Olympische Spelen

Mijn team dat naar de Olympische Spelen gaat bestaat uit 6 mensen, waarvan 3 rijders en 3 begeleiding. Om mij zo goed mogelijk voor te bereiden op de Olympische Spelen zit ik nu in een trainingsblok waar ik wat meer aan het fietsen ben voor mijn conditie. Ik probeer hier zo min mogelijk mensen te zien, we zitten echt in quarantaine om zo fit mogelijk te blijven. Ik denk dat als ik in China aangekomen ben dat ik dan iets geruster ben omdat ik dan weet dat ik geen corona opgelopen heb voor de Olympische Spelen.

  

Een andere spelen

De Olympische Spelen zullen anders zijn dan normaal, dit komt door corona maar ook door de tijd waar we nu in leven. Alle voorbereidingen om naar China te gaan zijn streng en er wordt van ons verwacht dat wij heel voorzichtig met onze veiligheid omgaan. Zo is mij geadviseerd om met een lege telefoon en laptop naar Peking te gaan omdat mijn telefoon anders gehackt kan worden. Dit komt helaas veel voor en daarom neem ik voor de zekerheid een oude telefoon mee. Verder is het voor mij ontzettend belangrijk om geen corona te krijgen omdat ik anders niet deel kan nemen aan de wedstrijden.

Dit jaar zal er ook geen publiek bij zijn. Helaas moet mijn familie vanuit thuis de wedstrijden bekijken. Heel misschien dat er nog lokale mensen in het publiek zullen zitten maar de Olympische Spelen zal niet zo zijn als 4 jaar geleden. Toen had je een Holland Heinekenhuis en kon je na de wedstrijden met zijn alle genieten van de prestaties.

 

Veel zin in de Olympische Spelen

Ik heb ondanks de coronamaatregelen ontzettend veel zin in de wedstrijden. Ik kijk er echt naar uit en ben blij dat het door kan gaan. Natuurlijk ga ik mijn familie ontzettend missen maar van dit avontuur met mijn trainers en team ga ik genieten.

Wil jij meer weten over mijn schaatsploeg en de weg naar de Olympische Spelen? Bekijk dan de exclusieve docuserie op het AD: https://www.ad.nl/video/serie/na-100m-linksaf-3188

 

Liefs,

 

Irene