Volg een gratis proefles

Tips om gemotiveerd te blijven in de zomer

Het is mooi weer, we zitten gezellig op het terras, gaan op vakantie of gaan naar het strand. Door al deze activiteiten blijft er vaak weinig tijd over om te sporten. Vaak hebben we hier ook wat minder zin in tijdens de zomerperiode. Een heel normaal gevoel waar velen van ons mee kampen. In dit blog leggen we je uit hoe je ook tijdens de zomer gemotiveerd kunt blijven om te gaan sporten. Zo blijven we samen lekker in beweging! 

 

SPORT DIRECT ’S OCHTENDS 

Door ’s morgens (vroeg) al te gaan sporten voordat je al jouw activiteiten hebt geplant voor die dag, ben je ook weer op tijd klaar. Dit zorgt ervoor dat je de rest van de dag kunt indelen hoe je zelf wilt. Zo kun je niet alleen leuke, zomerse dingen doen maar zorg je er ook voor dat je vast blijft houden aan je sportroutine.  

 

PLAN IN JE AGENDA 

Ook door jouw sportmomenten te plannen in de agenda zorgt ervoor dat er geen smoesjes meer gebruikt kunnen worden. Probeer dit te zien als een afspraak met jezelf. Hierdoor zul je je extra gemotiveerd voelen om naar de sportschool te gaan. Of je nou zin hebt of niet: een afspraak met jezelf moet je wel nakomen!  

 

SPORT GEZELLIG MET ELKAAR 

Wat ook helpt om gemotiveerd te blijven is om samen te sporten met iemand anders. Door met iemand af te spreken, zul je je verplicht voelen om ook daadwerkelijk te komen op dagen doordat je jouw vriend of vriendin niet wilt laten zitten. Ook zul je in de sportschool waarschijnlijk nét even wat meer geven dan normaal doordat je niet onder wilt doen voor de ander. Samen sporten brengt alleen maar voordelen met zich mee! 

 

BELOON JEZELF  

Tot slot is het heel belangrijk om jezelf te belonen. Onderzoek wijst uit dat je meer je best doet op iets wanneer je beloond wordt. Plan bijvoorbeeld een dagje strand! Dit geeft je net dat extra zetje in de juiste richting om gemotiveerd te blijven en jouw doelen te bereiken.  

 

Blijf jij ook lekker fit deze zomer? We zien je graag in onze clubs! 💛