Volg een gratis proefles

5 tips voor buiten fitness

We zijn aan onze tweede week buiten gestart en het is fijn om jullie weer in het echt te zien. Natuurlijk hopen wij dat we vanaf 1 juni weer open mogen, maar tot die tijd genieten we ook wel van het vele buiten zijn. In deze blog geven we je graag 5 tips voor het buiten trainen, zodat je optimaal van jouw work-out kunt genieten!

1. Goed voorbereid van huis

Zorg dat je thuis vast naar de WC bent geweest en kom in je sportkleding naar de locatie. De kleedkamers zijn nog gesloten en zo kun je ook direct van start. Kom lekker op de fiets of lopend, zodat je gelijk een goede warming-up een cooldown te pakken hebt.

2. Goede schoenen

Nu we buiten trainen zijn goede schoenen nog belangrijker. De onder grond is hard, dus zorg voor schoenen met een goede demping en voldoende stabiliteit. Zorg dat de schoenen niet te stug zijn. Wil je nieuwe schoenen kopen? Zorg dan dat ze niet precies pas zitten. Je voeten zetten uit tijdens het sporten en bij een te krappe schoen is dat niet echt fijn voor de doorbloeding. 

3. Flesje water

Het is belangrijk goed te drinken als je intensief sport. Zeker met warm weer, gaat het vochtverlies harder dan je denkt. Neem een (gevuld) flesje water mee, zodat je jouw vochtgehalte op pijl kunt houden. 

4. Laagjes

Zeker in de ochtend en later op de avond kan het frisser zijn. Doordat je buiten traint en er altijd wel een windje staat koel je sneller af. Het laatste dat je nu wilt is verkouden worden. Begin de training dus met een vest of trui en zorg dat je deze direct na de training ook weer aan trekt. Zo houd je niet alleen jouw spieren warm, maar zorg je er ook voor dat je geen kou vat.

5. Strandlaken

Doe je een work-out waarbij je veel op een matje ligt, neem dan een extra handdoek mee. Door de harde ondergrond, kan het zijn dat de matjes nog onvoldoende comfort opleveren. Een extra handdoek zorgt ervoor dat je de les niet met pijnlijke knieën en billen verlaat. Wel zo prettig.

Met deze tips ben je zeker weten goed voorbereid! Samen maken we er wat van! Sporten en fit blijven is nu immers belangrijker dan ooit. Kom jij ook bij ons trainen? Je vindt ons uitgebreide aanbod in de app en op de site.

 

“De fijne sfeer in de clubs voelt als thuiskomen”

Day de Wijn

8x squashen + squashracket

voor maar € 49,95