Volg een gratis proefles

Cardio of krachttraining?

Cardio of krachttraining, wat is een betere training om af te vallen? 

Cardio

Cardio, een geschikte training om af te vallen en om je uithoudingsvermogen te verbeteren. Cardio geeft een flinke boost in het verbranden van calorieën en het kan een leuke trainingsmethode zijn als je de oefeningen afwisselt. Voorbeelden van cardio trainingen zijn: hardlopen, zwemmen, steppen, roeien en fietsen. Een andere methode van cardio is het fitnessen op hoog tempo met lage gewichten. 

Krachttraining

Wat door veel mensen wordt gedacht is dat krachttraining alleen wordt gebruikt om spierbundels te kweken, maar dat is zeker niet zo! Het trainen van je spieren zorgt ook voor meer energie, vetverbranding en een goede houding. Krachttraining is dus ook een goede manier om af te vallen. Voorbeelden van krachttraining zijn: trainen met losse gewichten en trainen met toestellen. 

Combineren

Om jouw afvalrace te versnellen is het combineren van cardio met krachttraining natuurlijk ook een optie. Met krachttraining ben je namelijk bezig met het opbouwen van je spiermassa. Op deze manier verbrandt je dagelijks meer, ook in rust. Met cardio ben je vooral bezig met het wegwerken van calorieën en het bouwen aan een topconditie, maar wat is nou de beste oplossing? Zoek een fitnessschema dat zowel cardio-als krachtraining bevat, dan zit je namelijk altijd goed!

 

“De fijne sfeer in de clubs voelt als thuiskomen”

Day de Wijn

8x squashen + squashracket

voor maar € 49,95