Volg een gratis proefles

Dag van de Vriendschap

Het is vandaag Dag van de Vriendschap. Als topsporter is het af en toe lastig dat je niet altijd overal bij kan zijn, maar gelukkig heb ik een hele fijn vriendinnengroep. Mijn ouders hebben me ook altijd meegegeven hoe belangrijk goede vriendinnen zijn. En die heb ik, al sinds de middelbare school.

MIDDELBARE SCHOOL VRIENDINNEN

Op de basisschool had ik natuurlijk ook vriendinnetjes, maar op de middelbare school ontdekt iedereen z’n eigen interesses en creëer je een nieuwe vriendengroep om je heen. Zo zaten mijn vriendinnen en ik bij elkaar in de sportklas. We zijn dus allemaal redelijk sportief en het is een mengeling van havo- en vwo-meiden. Nog steeds spreken we iedere maand met z’n allen af, helaas kan ik er niet altijd bij zijn maar dit zijn ze van me gewend. Als er iets is, het gaat bijvoorbeeld minder lekker met het schaatsen, weet ik dat ze er altijd voor me zijn. Dan kan ik even lekker m’n gedachten verzetten, even niet met sporten bezig zijn.

Verre reizen

Vijf jaar geleden hebben we voor het eerst een verre reis gemaakt met de vriendinnengroep, naar Afrika. Dat was echt geweldig. We hebben ook afgesproken omdat nu één keer in de vijf jaar met z’n zevenen te doen. Vorig jaar zijn we naar Amerika geweest. Wat een ervaring om dat met elkaar mee te kunnen maken. Straks gaan ze ook met z’n zessen naar Spanje, ik kan niet mee vanwege trainingen. Dat is jammer natuurlijk, maar ik weet dat ik de leukste baan heb die er is en daar moet ik af en toe wat voor opgeven.

Schaatsvrienden

In de schaatswereld zelf heb ik ook vrienden, maar door de jaren heen merk ik dat dat eerder verwatert. Wanneer iemand stopt met schaatsen bijvoorbeeld, spreek je diegene vaak daarna niet meer. Schaatsvrienden uit de buurt nog wel. 

Tot over twee weken!

Liefs, Irene

Andere blogs van Irene

-
-
 

“De fijne sfeer in de clubs voelt als thuiskomen”

Day de Wijn

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.

8x squashen + squashracket

voor maar € 49,95

FB pixel code