Volg een gratis proefles

Dans jezelf fit met aerobics!

Een training die voor iedereen geschikt is: step aerobics. Sinds de jaren 80 is aerobic steppen, waarbij je op muziek een verhoogd platform op- en afstapt, erg populair. Veel sportscholen bieden steplessen aan en zo ook een aantal vestigingen van Fitnessclub Nederland. Maar wat is er zo goed of leuk aan deze klassieke work-out?

Wij hebben 7 voordelen voor jou op een rijtje gezet.

Je traint op je eigen niveau

Mocht je het nog niet onder de knie hebben, dan kan je je step zo opbouwen dat het minder moeilijk voor je is. Je begint met de basisbewegingen en zodra je beter wordt voeg je er gewichten aan toe of zet je de step op de middelste of hoogste stand. Alles om een echte pro te worden, want every professional was once an amateur, toch? 😉

Hoofd uit, hart aan

Tijdens een lesje steps aerobics stijgt je hartslag. Op dat moment moeten je hart en longen harder werken. De organen worden uitgedaagd en zo kunnen ze op langere termijn sterker worden.  

Calorieën? Dat zijn toch beestjes die ’s nachts je kleren kleiner maken?

Dat je door sporten je lekkerder in je vel gaat voelen is leuk, maar een ander mooi meegenomen voordeel is dat je tijdens de training ook nog eens calorieën verbrand. En dan bedoelen wij pittig veel calorieën. Het is per persoon afhankelijk maar je kan tussen de 165 en 444 calorieën verbranden per half uur.

Spieren krijgen waarvan je geeneens wist dat je ze had

Doordat je tegen de zwaartekracht in werkt, train je je onderlichaam. Daarnaast span je continu je billen en buik aan. Wil je echt helemaal losgaan, neem dan je armen mee in de work-out.

It’s al about balance

Tijdens het steppen balanceer je vaak op het platform. Je kan dan al raden dat de training je coördinatie en balans verbeterd. In het begin kan het lastig zijn, maar naar verloop van tijd zie en voel je verbetering.

Je hoeft gelukkig niet alleen te sporten

Wat veel mensen tegenhouden om te sporten is dat ze het alleen moeten doen. Samen sporten is toch een stuk gezelliger en daarom geven wij een groepsles in steppen waarbij iedereen mee kan doen. Het geeft je toch een boost wanneer je in de spiegel ziet dat iedereen dezelfde oefening doet.

Uitlaatklep tot de max

Sporten is een uitlaatklep, uit onderzoek blijkt dan ook dat cardio je humeur verbetert en depressie en angst tegengaan.

Al dit geen genoeg redenen zijn, weten wij het bij Fitnessclub Nederland ook niet meer.. Zien wij jou de volgende keer ook bij een lesje steps?

 

“De fijne sfeer in de clubs voelt als thuiskomen”

Day de Wijn

8x squashen + squashracket

voor maar € 49,95