Volg een gratis proefles

De kop is eraf

Het seizoen is nu echt begonnen. De eerste wedstrijden zijn gereden. En het ging goed! Eindelijk stond ik weer met concurrenten aan de startlijn. Het eerste meetpunt hebben we gehad, na een hele zomer trainen. Een mooie opmaat naar het NK afstanden over twee weken.

 

 

De internationale top schaatsten afgelopen weekend in Inzell

Ireen Wüst, Claudia Pechstein en nog meer bekende namen. Het was fijn me aan hen te meten. Ik schaatste de 500 meter en 1500 meter en de 3 kilometer. Vooral die laatste afstand ging uitstekend. Ik heb er een goed gevoel aan over gehouden en toch zegt het nog niet alles.

 

Elke wedstrijd is een momentopname

Hoe goed je ook presteert, van mijn directe concurrenten weet ik niet of ze volle bak zijn gegaan. Misschien houden ze zich in met het oog op de komende wedstrijden. Misschien zijn ze moe van een zware trainingsweek. Ik kan niet in hun hoofden kijken. Andersom weten ze dat ook niet van mij.  Daarom kijk ik uit naar het NK afstanden. Hier moet iedereen op scherp staan.

 

Welke rondes rijden de concurrenten?

Trainen ze extra hard en welke tijden rijden ze in de training? Deze vragen krijg ik regelmatig. Het antwoord? Geen idee! Ik houd hen niet zo in de gaten. Ik heb geen invloed op wat anderen doen; ik heb alleen invloed op mezelf. Ik vertrouw op mijn eigen kracht en mijn eigen focus.

 

Zaterdag start het marathonseizoen

Dan schaatsen we in Amsterdam. Daar heb ik ontzettend veel zin in. We schaatsen dan niet individueel tegen elkaar, maar echt als team. Dat geeft ook weer een andere dynamiek. ’s Avonds gaan we vlammen op de gezellige Jaap Edenbaan. Daarna moedigen we natuurlijk de jongens van onze ploeg nog even aan.

De kop is er eraf, nu doorpakken. Met full focus vooruit richting het NK en hopelijk de World Cups ;)

 

Wat willen jullie graag van mij weten?

Tot volgende week! 

Liefs, Irene

 

ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

Leuk als je reageert!

Andere blogs van Irene

-
-
 

“De fijne sfeer in de clubs voelt als thuiskomen”

Day de Wijn

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.

8x squashen + squashracket

voor maar € 49,95