Volg een gratis proefles

Drinken tijdens het sporten is belangrijk

Iedereen weet dat voldoende drinken tijdens het sporten erg belangrijk is, maar waarom is dat eigenlijk? Wat is nou eigenlijk het belang van drinken tijdens het sporten? En wat kun je dan het beste drinken, water of energydrank? In dit artikel geven wij antwoord op deze vragen!

Tijdens het sporten verlies je door zweet erg veel vocht, om dit vochtverlies weer aan te vullen is het dus erg belangrijk om voldoende te drinken tijdens het sporten. Doe je dit niet, dan loop je het risico op uitdroging. Als het vochtbalans in je lichaam niet optimaal is zorgt dit er ook voor dat je sportprestaties achteruitgaan, zorg dus dat je genoeg en op tijd drinkt! Je bent eigenlijk al te laat op het moment dat je dorst krijgt.

 

Vochtbalans op pijl houden

Om je vochtbalans op pijl te houden moet je ervoor zorgen dat je voordat je gaat sporten al voldoende drinkt, neem bijvoorbeeld 2 tot 3 uur van te voren 500ml water. Zorg er tijdens het sporten voor dat je een gevulde bidon water of sportwater bij de hand hebt, waar je de hele training uit kan drinken. Tijdens het sporten heb je per uur ongeveer 500ml tot 1 liter vocht nodig. Na het sporten neem je natuurlijk ook weer wat drinken, om je vochtpercentage weer te herstellen.

 

Sportdrank of water drinken?

Het drinken van sportdrank of water hangt helemaal af van de duur van jouw sportactiviteiten. Het is voor jou bijvoorbeeld beter om tijdens een training van langer dan 1,5 uur een sportdrankje te nemen om je energiebalans op peil te houden. Sport jij korter dan 1,5 uur? Dan heb jij alleen al voldoende aan water.

 

 

“De fijne sfeer in de clubs voelt als thuiskomen”

Day de Wijn

8x squashen + squashracket

voor maar € 49,95