Volg een gratis proefles

Een goede sporter denkt ook aan het nemen van rust

Natuurlijk is het heerlijk om bezig te zijn met trainen, maar wat sommigen echter vergeten is dat meer trainen niet altijd beter is. Om namelijk maximaal gebruik te maken van je energie is het van belang om ook rust te nemen.

 

Rust voor spierherstel

Tijdens een uitdagende training breng je je spieren heel lichte schade toe, daar moeten ze van herstellen. Voor dit herstel is het belangrijk om rust te nemen. Indien je geen rust neemt, zullen je spieren nog meer beschadigen. Op deze manier is het lastiger om vooruitgang te boeken.

     

Rust voor je gezondheid

Naast rust nemen voor het herstel van je spieren, is het voor je immuunsysteem ook belangrijk om af en toe rustdagen in te lassen. Je lichaam kan als je overtraind raakt namelijk zwakker worden en meer moeite hebben met het weren van ziektes. Gelukkig raak je niet zomaar overtraind, je kan dit voorkomen door goed naar je lichaam te blijven luisteren en rust te nemen als je lichaam daar om vraagt.

 

De perfecte rustdag

Met een rustdag wordt niet bedoeld om de hele dag op de bank te hangen. Met een rustdag wordt meer een kleine hersteltraining voor je lichaam bedoeld. Blijf op je rustdag dus vooral een beetje in beweging en zorg ervoor dat je gezond eet, vooral eiwitrijk voedsel. Natuurlijk is slapen het allerbelangrijkste voor het herstel van je spieren, daarbij is een regelmatig slaapritme van 7 tot 8 uur slaap per dag belangrijk.

 

“De fijne sfeer in de clubs voelt als thuiskomen”

Day de Wijn

8x squashen + squashracket

voor maar € 49,95