Volg een gratis proefles

Een nieuwe sponsor, kermis en de Redbull 400

Wow wat een geweldige week was dit! Zoveel leuks meegemaakt, eigenlijk teveel om op te noemen.

Het feest van het jaar!

Het begon natuurlijk met de kermis! Het feestje van jaar, nou ja feestje? Feest bedoel ik! Drie dagen lang staat alles in het teken van de kermis. Op de maandag gaf ik zelf met Catherine (zus) en Simon een borreltje. Hierna zijn we met z’n allen op de fiets richting de kermis gegaan. Hierbij waren ook een aantal schaatsers (geen west-Friezen) bij aanwezig. Ik vond dat zij dit ook een keer mee moeten maken. En ik denk wel dat zij nu wel begrijpen waarom wij kermis zo leuk vinden ;). Maar ook tijdens de kermis gingen de trainingen gewoon door.

Eindelijk een nieuwe sponsor

Woensdag kregen wij als ploeg te horen dat wij een sponsor hebben. En wat voor één! Super blij met zo’n groot bedrijf als sponsor. Donderdagochtend werd ik samen met Jillert en Jorrit om 7:00 uur verwacht op Schiphol (erg vroeg na de kermis) voor iets leuks, dus geen probleem.  We hebben hier kennis gemaakt met de manager en een aantal bemanningsleden van EasyJet. Na heel wat foto’s en persmomenten konden we weer richting huis.

Door deze bekendmaking heb ik extra veel zin in het schaatsseizoen; ik mag namelijk in EasyJet oranje rijden. Achter de schermen wordt er nu hard gewerkt aan bijvoorbeeld de kleding en we zijn binnenkort te volgen op #teamEasyjet (hint, hint).

De Redbull 400

Afgelopen weekend vloog ik samen met Dirkjan naar Oostenrijk. Hier deden wij mee aan de world championship Redbull400 in Bischofhofen. Dit is een super tof evenement waarbij je 400m een skischans op sprint. Dan denk je,  ó 400m, maar 35% is behoorlijk stijl.

Je begint met heats, daarna de halve finale en uiteindelijk de finale. Ik liep, klom, geen idee hoe ik het allemaal gedaan heb, in 5 minuut 23 naar boven. Dit was een hele snelle tijd, goed genoeg voor de finale. Alleen heb ik besloten om de finale niet te lopen, aangezien ik de dag erop weer fit aan mijn schaatstrainingen moest beginnen. Samen met andere Nederlandse Redbull atleten en de crew was het een geslaagd event waar ik volgend jaar zeker nog een keer aan mee wil doen, maar dan ga ik wel voor de finale💪🏼.

Op dit moment zit ik weer in Livingo-Italië, het jaarlijkse hoogtekamp. In mijn volgende blog zal ik je alles over deze avonturen vertellen!

Zie ik je over twee weken weer?

Liefs Irene

ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

Leuk als je reageert!

(Foto: EasyJet)

Andere blogs van Irene

-
-
 

“De fijne sfeer in de clubs voelt als thuiskomen”

Day de Wijn

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.

8x squashen + squashracket

voor maar € 49,95