Volg een gratis proefles

Focus op het WK en daarna mogelijk schaatsen op natuurijs

Het zal niemand ontgaan zijn; de winter is nu echt begonnen! Het is koud en inmiddels ligt bijna heel Nederland bepakt met sneeuw. De vraag of we binnenkort ook kunnen gaan schaatsen op natuurijs gaat al in de rondte, maar mijn focus ligt de komende dagen nog bij het WK en hard schaatsen. 

Laatste week van mijn bubbel 

Inmiddels zit ik in mijn laatste week van mijn bubbeldie dan 5 weken heeft geduurd. Gelukkig mogen we even naar buiten en een rondje wandelen om het hotel. Zo kunnen ook wij van de sneeuw genieten. Vorige week waren we nog buiten aan het fietsen, maar dat kan helaas nu niet. Daarom fiets ik op dit moment binnen op een hometrainer.  

In 2013 voor het laatst op natuurijs  

Het is voor mij alweer 8 jaar geleden dat ik voor het laatst op natuurijs in Nederland heb kunnen schaatsen. In 2013 was het de laatste keer. Het natuurijs was er toen een paar weken, waardoor we er goed van konden genieten! Toen reed ik voornamelijk op het ijs tijdens de marathons.  

Ik vind het heel mooi om op natuurijs te schaatsen en vanuit West-Friesland, waar ik woon, kun je mooie tochtjes maken. Het zou leuk zijn als we dit jaar weer een rondje op natuurijs kunnen maken!  

Laatste wedstijden tijdens het WK  

Na komend weekend mag ik eindelijk uit de bubbel en kan ik hopelijk nog even op natuurijs rijden. Na het WK gaan de trainingen gewoon weer door en focus ik mij op het nieuwe jaar.  

Kijken jullie komend weekend ook mee? Van donderdag 11 februari tot en met zondag 14 februari strijdt de internationale schaatstop in Thialf om de wereldtitels op de ISU WK Afstanden 2021. Ik doe mee met de 3000 en 5000 meter, de ploegenachtervolging en de Mass Start. Het programma is als volgt:

  • Donderdag 11 februari: 3000 meter
  • Vrijdag 12 februari: ploegenachtervolging
  • Zaterdag 13 februari: Mass Start 
  • Zondag 14 februari: 5000 meter 

Duimen jullie voor me?  

 

Tot snel,

Liefs Irene

Andere blogs van Irene

-
-
 

“De fijne sfeer in de clubs voelt als thuiskomen”

Day de Wijn

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.

8x squashen + squashracket

voor maar € 49,95