Nieuwste blog

Wij gaan trouwen

Irene Schouten

Al 2 weken leef ik in een soort bubbel. Aangezien het een van mijn dromen is om te trouwen met Dirkjan, heeft hij mij 2 weken geleden ten huwelijk gevraagd. De laatste maanden zei hij al wel eens, ik zou ook wel graag willen trouwen. Dus ik dacht bij elke speciale gelegenheid: ‘Nu gaat hij het vragen!’ En toch gebeurde het heel onverwacht. Daarvoor had hij ook nog eens netjes gevraagd aan mijn vader of hij met mij mocht trouwen.

Lees verder

Het seizoen afgesloten met winst!

Afgelopen vrijdag ben ik samen met Simon naar Salt Lake City gevlogen voor de laatste wedstrijd van dit seizoen. Deze hebben we beide goed afgesloten! Voor mij een eerste plek en voor Simon de 3e plaats.

Vanaf het natuurijs in Zweden naar het snelste ijs ter wereld was een hele omschakeling. Gelukkig hadden we het voordeel dat we ’s middags moesten schaatsen waardoor het voor ons Nederlandse tijd al ’s avonds was en dat betekende dat ons lichaam niet meer sliep, die dacht dat het begin van de avond was ;). En tijdens de wedstrijd geen last hadden van de jetlag. ’s nachts was dat wel anders.. rond 19:00 kon ik mijn ogen niet meer openhouden en rond 03:00 was ik klaar wakker. 
Om helemaal topfit aan de start te staan, hadden we eigenlijk wel eerder richting Salt Lake City moeten gaan. Door omstandigheden kon dit niet. Doordat je op heel ander ijs terecht komt, is je timing van je afzet anders. Dat voelde wij zaterdag met de training ook al wel. Ook voelde ik dat ik niet meer zo in vorm was als in Inzell.

 

De juiste strategie

Doordat ik dus een beetje onzeker was, wist ik niet zeker of ik wel voor winst kon gaan. Maar het is toch een Mass Start en bij een Mass Start kan van alles gebeuren! Samen met mijn ploeggenootje Melissa hebben we een goede strategie gevormd en deze konden wij goed uitvoeren waardoor ik toch naar de eerste plek kon sprinten! 

 

Volgend jaar de WK Afstanden

Volgend jaar is het WK afstanden in Salt Lake City. Dan is het wel fijn dat we een trip zoals deze toch hebben gemaakt aan het einde van het seizoen. We kunnen het ijs alvast voelen en je leert veel over de omstandigheden. Zo weten we dat we volgend jaar eerder heen moeten om ons goed te kunnen aanpassen aan de tijdzone, maar ook het ijs is anders en de bochten moeten anders genomen worden. Daar kunnen we van te voren al op gaan trainen. 

 

2de in het klassement

Door deze laatste overwinning ben ik nog opgeschoven naar de tweede plek in het klassement! Voor volgend jaar heeft dit geen gevolgen, dan moet ik me opnieuw kwalificeren. 

 

Net weer thuis

Doordat de trip eigenlijk zo kort was, bleven we half in Nederlandse en half in Amerikaanse tijd leven. Ik ben begin van de middag weer geland in Nederland. Slapen in het vliegtuig vind ik altijd erg moeilijk dus ik zal nog wel een paar dagen last hebben van een kleine jetlag, maar ik heb vakantie dus dat is geen probleem ;)
Mijn volgende blog schijf ik vanuit Peru. 

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.