Volg een gratis proefles

Ik kijk met trots terug op het NK-weekend

Afgelopen weekend heb ik de NK-wedstrijden geschaatst in Thialf. Het was een groot succes waar ik drie titels binnen heb weten te halen. De 3.000 meter, de 5.000 meter en de massastart, een weekend waar ik met veel plezier en trots naar kijk.

De eerste kwalificatiewedstrijden zijn altijd best wel spannend. Dit komt omdat ik in het begin van een seizoen niet zo goed weet waar iedereen staat. Het NK is de eerste graadmeter waarmee ik mijzelf op dit toernooi goed kan vergelijken met de concurrentie.

Natuurlijk wist ik door mijn trainingen wel al dat ik goed schaats in vergelijking met vorig jaar. Ik zag een verbetering in mijn trainingen, maar wist niet of het goed genoeg was. Dat blijkt pas nadat je de wedstrijden hebt gereden.

 

baanrecords

Ik ben echt ontzettend blij dat ik afgelopen weekend Nederlands kampioen ben geworden. En dat ik dan ook nog 2 baanrecords heb gereden, is al helemaal onbeschrijfelijk. Ik ben vooral met de 3.000 meter ontzettend tevreden. Ik denk dat de 3000m scherper staat dan de 5000m.

 

De Olympische Spelen

Tijdens de wedstrijden afgelopen weekend hoorde ik al veel mensen praten over de Olympische Spelen. Ik weet hoe moeilijk het is om geplaatst te worden voor deze Spelen en focus mij daarom echt eerst op de wedstrijden in december. Als ik die wedstrijden goed gereden heb kan ik verder kijken. 

Op dit moment sta ik er wel goed voor. Het is mooi om vanuit hier weer verder te bouwen. Afgelopen weekend is wel een bevestiging dat wij met het team goed op weg zijn.

 

Familie in het publiek

Tijdens de wedstrijden afgelopen weekend waren er veel familieleden en vrienden van mij aanwezig, waaronder mijn moeder. Dit geeft mij altijd veel plezier in het schaatsen en het is heel leuk dat ik deze momenten met mijn familie kan delen. Als ik over de finish kom en mijn familie zie maakt dat mij heel vrolijk.

 

Ik ga mij nu focussen op december en zal daar aankomende tijd hard voor trainen.

Heb jij mijn wedstrijden van afgelopen weekend gezien? Laat het weten in een reactie onder mijn post.

 

Liefs,

 

Irene

 

“De fijne sfeer in de clubs voelt als thuiskomen”

Day de Wijn

8x squashen + squashracket

voor maar € 49,95