Volg een gratis proefles

In Duitsland op weg naar de NK afstanden

Ondertussen zijn we neergestreken in Inzell. Na 3,5 dag thuis merk ik dat het goed is om weer op trainingskamp te zijn. Veel mensen denken dat ik niet helemaal naar Duitsland zou hoeven om te schaatsen. In Hoorn en Heerenveen is er toch ook een ijsbaan. Zo dacht ik er een paar jaar geleden ook over, maar dat is veranderd.

Voor een optimale focus is het het beste om op weg te zijn.

Vooral nu het thuis erg druk is. Inzell heeft een goede baan met goede faciliteiten. Een super locatie om ons voor te bereiden voor het NK afstanden op 26, 27 en 28 oktober.

De dagen thuis waren leuk, maar erg druk. De trainingen gaan gewoon door en de tussentijd was volgepland met interviews en verjaardagen. En de zorg voor mijn moeder. In de weken dat we weg waren kwam de zorg voor mama vooral op de schouders van mijn zus en broertje terecht. Dan is het fijn dat zij ook een weekendje vrij kunnen hebben.

Inmiddels heb ik ook heel leuk vriendje. Hij heeft een eigen timmerbedrijf waardoor ook hij erg druk is. Gelukkig was hij zo lief om een dagje vrij te plannen, waardoor wij wat tijd samen hadden. Ook heel fijn.

 

Aan de ene kant is het vervelend om weer weg te gaan.

Simon en ik vinden het lastig om het gezin weer achter te laten. Op afstand kunnen we niets voor ze doen. Maar nu ik weer heerlijk aan het schaatsen ben, merk ik dat een vast ritme me een bepaalde rust geeft. Juist die rust en focus maken mij beter. Het is de bedoeling dat mijn vorm groeit richting de NK afstanden. Pas als ik bij de eerste vijf eindig, is een plaatsing voor de World Cup wedstrijden verzekerd. Het kan nog allemaal heel anders lopen, maar de planning is nu gericht op het buitenland. Ik hoop veel successen met jullie te kunnen delen.

Tot die tijd deel ik graag wat me bezighoudt. Wat willen jullie graag van mij weten?

Tot volgende week! 

Liefs, Irene

 

ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

Leuk als je reageert!

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.