Volg een gratis proefles

Irene gaat naar de Olympische Winterspelen

Afgelopen week vond het Olympisch Kwalificatietoernooi plaats. Hier reed ik verschillende afstanden, namelijk de 1.500 meter, de 3.000 meter en de 5.000 meter. Wanneer je op deze afstanden een medaille zou winnen, zou je daarmee ook een startbewijs voor de Olympische Winterspelen verdienen. Ik was dus enorm gemotiveerd om deze wedstrijden goed te rijden.

 

Twee medailles en vier startbewijzen voor de Olympische Winterspelen

De eerste wedstrijd was de 3.000 meter. Deze ging erg goed en hier behaalde ik een gouden medaille. De tweede wedstrijd was de 1.500 meter. Helaas ging deze wat minder. Ik had zelf ingeschat dat ik kans zou hebben om deze ook te winnen, maar uiteindelijk is dit door omstandigheden tijdens de wedstrijd niet gelukt. Ik vond dit erg jammer, maar mijn focus lag op de andere afstanden, dus het is niet anders. De laatste wedstrijd was de 5.000 meter waar ik ook eerste werd.

Al met al ben ik super trots op dit resultaat. Ik heb tijdens het Kwalificatietoernooi twee tickets voor de Olympische Spelen weten te bemachtigen, en dit was ook echt mijn doel voor dit jaar. Daarnaast ben ik ook aangewezen om tijdens de Winterspelen deel te nemen aan de Massastart en de Ploegenachtervolging, wat betekent dat ik dus vier startbewijzen heb voor de Olympische Spelen.

 

Voorbereidingen op de Olympische Spelen

Dit weekend vindt het EK Afstanden plaats in Thialf. Hier ligt voor nu mijn focus, maar ik zie dit wel echt als een tussenstation voor de Olympische Spelen. Daarna ga ik hard trainen voor de wedstrijden in Bejing. We gaan hiervoor niet op trainingskamp naar het buitenland maar trainen in Nederland. Wel vanuit een andere locatie waardoor ik tussendoor niet naar huis kan.

 

Op naar Bejing

Volgens de planning van nu reizen we 26 januari af naar Bejing. Hier ga ik in een bubbel, wat inhoudt dat ik tussen de trainingen door in het hotel verblijf. De Winterspelen beginnen op 4 februari. Ik rij mijn eerste wedstrijd, de 3.000 meter, op 5 februari. Vervolgens rij ik ook de 5.000 meter, de Massastart en de Ploegenachtervolging. Helaas kan er geen familie meereizen, maar dat is niet anders. Ze zullen met veel plezier de wedstrijden vanuit huis volgen.

Ga jij mijn wedstrijden ook volgen?

Tot snel,

Liefs Irene

 

“De fijne sfeer in de clubs voelt als thuiskomen”

Day de Wijn

8x squashen + squashracket

voor maar € 49,95