Volg een gratis proefles

Slapen in een hoogtetent

Begin mei zou ik op trainingskamp gaan naar Tenerife. Ons verblijf is op 2000 meter hoogte. Dit trainingskamp kan uiteraard niet doorgaan, maar met een trainingsprogramma voor thuis en een hoogtetent in mijn slaapkamer, start ik toch met een goede basis voor het nieuwe seizoen.

Er zit vooruitgang in! Dankzij de versoepeling van de corona-maatregelen mogen topsporters weer trainen in een sportcentrum. Dit betekent voor mij dat ik weer krachttraining mag doen. Het liefst doe ik dat natuurlijk bij de Fitnessclub, dus ik hoop dat ze snel weer open mogen. Voor nu train ik met 3 ploegmaatjes in Heerenveen. Uiteraard geldt nog steeds dat we 1,5 meter afstand moeten houden, maar het is al fijn dat we weer een beetje samen kunnen trainen. 

Helaas geen trainingskamp
Begin mei zou ik op trainingskamp gaan. Weer naar Tenerife, maar dit keer op hoogte. Op ongeveer 2000m hoogte is de lucht ijler. Omdat er minder zuurstof is, maak je natuurlijk epo aan. Epo is een hormoon dat door de nieren geproduceerd wordt. Het stimuleert de aanmaak van extra rode bloedlichaampjes. Extra rode bloedlichaampjes betekent meer zuurstof in het bloed. Hierdoor verbetert het uithoudingsvermogen. Dit kamp zou ongeveer 2 á 3 weken duren voor het optimale resultaat. 

IJle berglucht in mijn eigen huis
Nu het trainingskamp niet door kan gaan heb ik een trainingsschema voor thuis. Ik train elke dag 1-2 uur en doe dat op de racefiets of door te skeeleren. In deze beginfase is het belangrijk om een basis op te bouwen. Waar ik later in het seizoen profijt van heb. 

Daarnaast slaap ik thuis in een speciale hoogtetent. Aan de tent zit een monitor die regelt het zuurstofgehalte van de lucht. Op die manier wordt de ijle lucht op grote hoogte nagebootst. Zo heb ik toch nog een beetje mijn hoogtestage.  Ik slaap zo’n 2-3 weken in deze tent. Zo’n tent slaap niet heel lekker. Waardoor Dirkjan en ik even apart slapen.  Zo kan hij ook gewoon weer topfit aan het werk. 

Zo al met al is het dus best even aanpassen, maar ook nog goed te doen!

 

Liefs, Irene

 

“De fijne sfeer in de clubs voelt als thuiskomen”

Day de Wijn

8x squashen + squashracket

voor maar € 49,95