Volg een gratis proefles

Tweede wereldtitel Irene Schouten op massastart

Afgelopen zondag was het dan zo ver! Mijn wedstrijd: WK massastart. Ben je benieuwd hoe mijn wedstrijd is verlopen? Lees dan snel verder!

Volle focus

Ik ben op tijd naar Inzell vertrokken om daar volledig te focussen. In Inzell heb ik naast het trainen niet zo veel te doen waardoor ik volle rust en totale focus heb. Als ik in Nederland blijf heb ik altijd nog wat reuring om mij heen.

Ik had gehoopt dat een ploeggenoot van mij bij de mannen ook geplaatst zou worden, maar helaas besloot de bondscoach iets anders, wat er voor zorgde dat ik heel veel trainingen alleen moest doen. Dit traint uiteraard niet optimaal. Ik had de bondscoach gevraagd of ik misschien met de jongens mee kon trainen die wel geselecteerd waren, maar dit wilden zij niet. Dus ging ik op zoek naar een manier waardoor ik wel optimaal kon trainen.

Ik heb een aantal bekende buitenlanders opgezocht die ik ken via wedstrijden en daar ben ik samen mee gaan trainen. Dit waren voornamelijk Nieuw-Zeelanders en Zwitserse. Tijdens de trainingen reden zij harde rondjes waar ik dan achteraan kan schaatsen. Dit is ideaal voor mij.

Tactiek en geluk leiden tot een perfecte wedstrijd

Een dag voor de wedstrijd heb ik samen met mijn teamgenoot Melissa Wijfje en mijn coach Jillert Anema de tactiek doorgenomen. En wat een geluk! Tijdens de wedstrijd liep echt precies alles zoals wij van te voren hadden besproken en wilden. Vaak gebeurt dat niet met de mass start. Deze wedstrijden lopen vaak anders dan dat je van te voren plant.

Ik wist dat ik goed was, maar je hebt ook een klein beetje geluk nodig. Met 4 ronden te gaan smeet Melissa met haar krachten waardoor het peloton brak. Met nog een 450m te gaan ging de Canadese Blondin ervan door. Hier zat ik perfect achter en met 300m te gaan ging ik er overheen. En niemand kwam er meer voorbij. Na al die trainingen en het werk van Melissa is het fijn om het zo af te maken. Na de wedstrijd en ceremonie ben ik samen met mijn familie gaan eten. De volgende dag vlogen we al vrij vroeg weer terug naar Nederland.

Terug naar natuurijs

De komende tijd ga ik weer veel marathons rijden. Aankomende zaterdag staat de eerste alweer op de planning. De week er op ga ik naar Zweden om op natuurijs te schaatsen. Hier heb ik verder niet echt op getraind, maar dit is zeker goed om ervaring op te doen!  

Valentijn

Aankomende donderdag is het Valentijn. Wat ik nog precies ga doen blijft voor mij ook nog een verassing! Hebben jullie de actie van Fitnessclub Nederland al gezien? Je kan namelijk kans maken op een limited shirt!

 

Tot over twee weken!

Liefs, Irene

Andere blogs van Irene

-
-
 

“De fijne sfeer in de clubs voelt als thuiskomen”

Day de Wijn

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.

8x squashen + squashracket

voor maar € 49,95