Volg een gratis proefles

Uit mijn comfortzone

Twee weken terug heb ik mijn eerste NK Wielrennen gereden en ben ik geindigd op een 33ste plek!

Al doende leert men

Het NK Wielrennen is boven verwachting erg goed gegaan. Omdat ik weer begonnen ben met schaatsen, gaat het fietsen vanzelf een stukje minder, maar alsnog eindigde ik op de 33ste plek. Er waren in totaal 65 wielrenners gefinisd en er deden in totaal 130 wielrenners mee. Door de warmte en een aantal flinke heuvels was het af en toe best zwaar. En iets wat wij tijdens het schaatsen (langebaan schaatsen) niet doen, maar hier heel belangrijk is: is water drinken. Dat is voor mij best moeilijk, maar al doende leert men.

Wat ik vooral leuk vond aan het NK Wielrennen is dat ik even uit mijn comfortzone werd getrokken. Ik had ook de makkelijke weg kunnen kiezen en thuis gewoon een uurtje gaan trainen.

 

Het ijs voelt toch als thuis

Na het NK Wielrennen, heb ik toch ook in de afgelopen twee weken weer geschaatst en dat voelt toch echt wel als thuis. Hier leg ik momenteel de basis voor komend seizoen. Naast het schaatsen lopen ook nog steeds de gesprekken met verschillende ploegen en mogelijke sponsoren.

Afgelopen week hebben wij ook voor het laatst geschaatst voor deze zomer. Komende tijd richten we ons weer meer op extra duurtrainingen draaien., dit doen we op skeelers en de fiets. Komend weekend heb ik m’n eerste en enige wedstrijd van dit jaar. Deze is in Otterlo, omdat ik ook hier veel mensen ken, vind ik het leuk om mee te doen!

 

Cadeau van Fitnessclub Nederland

Tijdens de huldiging in mijn eigen dorp Wervershoof voor mijn Olympische prestatie, heb ik van Fitnessclub Nederland een overnachting in een suite in het Van der Valk Hotel in Hoorn gekregen. Afgelopen weekend mocht ik samen met Dirk-Jan hiervan genieten! We zijn eerst heerlijk gaan eten in het centrum van Hoorn. Daarna hebben we geproost met champagne en heerlijk geslapen in de suite. De volgende ochtend sloten we de overnachting af met een lekker ontbijtje.

 

Rondje van Venhuizen

De zondag erna was er een fietsenwedstrijd in Venhuizen. “Het rondje van Venhuizen” wordt het genoemd. Het is geen officiële wedstrijd, maar wel veel mensen uit de buurt doen mee. Daardoor is er altijd veel publiek langs de route wat het extra leuk maakt. Vorig jaar deed ik voor het eerst mee en vond het zo leuk, dat ook dit jaar ik weer mee wilde doen. Voor ieder niveau is deze fietswedstrijd leuk. Je kunt in drie groepen starten, ik startte zelf bij het snelste herenteam. Ook hier werd ik daardoor uit m’n comfortzone getrokken. Als ik in een damesteam zet, trek ik automatisch de kar. Bij het herenteam kan ik de kar niet trekken en gaan ze zo hard dat ik er wel hard achteraan moet.

 

Zie ik je over twee weken weer?

Liefs Irene

ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

Leuk als je reageert!

Andere blogs van Irene

-
-
 

“De fijne sfeer in de clubs voelt als thuiskomen”

Day de Wijn

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.

8x squashen + squashracket

voor maar € 49,95