Volg een gratis proefles

5 tips voor trainen met warm weer

Er is niets zo onvoorspelbaar als de zomer in Nederland; maar op de dagen dat het zonnig en warm is, is het wel erg belangrijk om je training hierop aan te passen. Sporten in de hitte kan, zeker als je dit niet gewend bent, vervelende gevolgen hebben. In deze blog geven wij je handige tips zodat je toch lekker kunt gaan sporten met het warme weer of als je op vakantie bent.

 

Ga niet sporten op het heetste moment van de dag

Als je niet gewend bent om in de hitte te trainen dan kun je de felle middagzon het beste vermijden. Ga liever niet sporten tussen 12 uur en 16 uur ’s middags. Sport liever in de ochtend of avond als het wat koeler is buiten en de zon minder fel is. 

 

Pas je training aan

Pas je training aan, zodat je lichaam goed de tijd heeft om te wennen aan de warmte. Ga niet meteen tot het uiterste, maar bouw je training langzaam op. Neem indien nodig wat vaker een korte pauze of train iets korter dan normaal. Tijdens de hitte is een goede cooling down extra belangrijk. Sla deze dan ook niet over.

 

Zorg dat je genoeg drinkt

Als het warm is verlies je door extra zweten veel vocht. Het is belangrijk dat je het vochtverlies ook weer aanvult. Het beste kun je al beginnen met drinken voordat je gaat sporten. Als je pas gaat drinken wanneer je dorst hebt, is er al een tekort aan vocht ontstaan. Drink tijdens het sporten water of een sportdrankje.

 

Bescherm je lichaam tegen de zon

Als je buiten gaat sporten wanneer het erg heet is, zorg dan dat je je lichaam wel goed beschermt tegen de zon. Smeer je van te voren in, draag ventilerende kleding en zorg voor een pet, zonneklep of -bril wanneer je veel in de zon moet kijken.

 

Kom binnen sporten in onze fitnessclub

Bij ons in de fitnessclub is het lekker koel! Wil je hard aan de slag maar niet te veel last hebben van de hitte? Dan is binnen sporten een goede optie. Je hoeft je niet in te smeren, kijkt niet in de zon tijdens het sporten en de ruimte is lekker koel. Onze airco / luchtventilatie systeem staat namelijk zo afgesteld dat het in onze fitnessruimte altijd de ideale temperatuur is om te gaan sporten.

Heb je nog andere vragen over sporten in de warmte? Onze fitnessinstructeurs staan voor je klaar!