Volg een gratis proefles

7 dingen die ik het liefst in mijn rustperiode doe

Na een drukke periode met veel trainingen en wedstrijden is het tijd voor de rustperiode! Een tijd om lekker uit te rusten en op te laden voor het nieuwe schaatsseizoen. Dit is voor mij een belangrijke periode waarin ik de stress van het presteren achter mij kan laten. Ik kan nu tot rust komen, zodat ik mij daarna weer kan focussen op het nieuwe schaatsseizoen. Dit zijn de 7 dingen die ik graag doe in mijn rustperiode.

  1. De periode waarin ik op vakantie kan

Na het schaatsseizoen gaan mijn vriend en ik meestal op vakantie. Dit jaar zal dat geen reisje naar de zon of het buitenland zijn, maar een roadtrip door Nederland. Het liefst ga ik op wintersportvakantie. Dan ben je even weg, maar toch lekker bezig. Dit doe ik de laatste paar jaar niet in verband met de kans op blessures. De olympische spelen zijn mijn doel en daar kan ik geen blessures bij gebruiken. In plaats daarvan kozen we de afgelopen jaren voor een zonvakantie. We gaan dan het liefst naar een plek waar je van alles kunt doen, want met alleen bakken in de zon maak je mij niet blij.

  1. Familie en vrienden, wat heb ik heb ze gemist

Door de drukke periode heb ik ook mijn familie al een tijdje niet gezien. Waarschijnlijk weten jullie het al, maar ik ben echt een familiemens! Ik heb ze dan ook erg gemist en wil graag tijd met hen doorbrengen. Het fijne van thuis zijn, is dat ik iedereen weer kan zien.

In de rustperiode breng ik ook graag wat meer tijd door met mijn moeder. Zij is ontzettend belangrijk voor mij en ik vind het daarom ook fijn om haar te helpen op de momenten dat ik er ben. Het is in deze tijd vanwege de coronacrisis soms wat moeilijker, maar ik wil graag voor haar zorgen en er echt voor haar zijn.

Als de rustperiode aanbreekt spreek ik vaak af met mijn vriendinnen en plan ik altijd leuke dingen met hen. Tijdens het schaatsseizoen ben ik vaak weg van huis en daardoor zie ik mijn vriendinnen niet heel veel. Het maakt het wel weer extra gezellig om weer bij te kletsen! Helaas zit er dit jaar geen feestje in. Maar normaal gesproken gaan we dan wel even gezellig op stap en wordt er altijd veel gelachen.

  1. Sporten maakt mij gelukkig

Ik word heel gelukkig van sport! Als ik een paar dagen niets ga doen word ik echt chagrijnig. Ik hoef in deze periode niet te trainen, maar beweeg op een manier die ik leuk vindt. Zo vind ik het leuk om te bootcampen, mountainbiken of om een lesje yoga te volgen. Ik vind het leuk om nieuwe sporten te ontdekken, maar ik kijk wel altijd of iets blessuregevoelig is. Blessuregevoelige sporten sla ik over of ik doe extra voorzichtig. Ik heb een doel en daar past een blessures niet in. In mijn rustperiode sport ik alleen voor mijn plezier. Ik hoop daarom ook dat de fitnessclubs snel weer open mogen.

  1. Klussen aan de boot 

Mijn vriend Dirkjan is timmerman en soms helpt ik hem met makkelijke klusjes. Op dit moment zijn we onze boot aan het renoveren. Daar heb ik nu de tijd voor! Het is leuk om dit samen te doen en het werkt gek genoeg ook heerlijk ontspannend. Hopelijk is de boot voor het mooie weer af. 

  1. Opruimen moet ook gebeuren

Iets wat ik niet leuk vind maar wel standaard doe in de rustperiode is opruimen. Door het vele trainen heb ik veel kleren. Ik heb kleding om in te schaatsen, skeeleren, wielrennen, hardlopen en krachttrainen. En dan ook nog eens voor warm en koud weer en kleding van verschillende sponsoren. Het opruimen is daarom altijd een klusje!

Na het winterseizoen berg ik de schaatspullen op en komen de skeelerspullen weer te voorschijn.

  1. Thuis zijn 

Mijn leven is af en toe al druk genoeg. Na een periode met trainingen, wedstrijden en spanningen is het heerlijk om weer thuis te zijn. Natuurlijk ben ik niet van het alleen maar thuis zitten en weinig doen, maar vooral in het begin van de rustperiode kan ik wel echt even genieten van het ‘’ik ben weer thuis’’-gevoel. Ik kan mij zo weer goed opladen voor het nieuwe schaatsseizoen.

  1. Uit eten

Ik vind het heerlijk om uit eten te gaan met vrienden of familie. Ik geniet daar echt van als ik met de mensen die ik lief heb kan dineren of een terrasje kan pakken. Helaas kan ik op dit moment niet genieten op een terrasje of in een restaurant. Laten we hopen dat alles snel weer ‘’normaal” wordt’. Daarom is het belangrijk dat we allemaal netjes de coronamaatregelen naleven.

Tot snel,

Liefs Irene

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.