Volg een gratis proefles

Hard trainen in Duitsland voor...

Waar ik tijdens mijn vorige blog nog zat te wachten op het feit of de world cups wel of niet door zouden gaan, heb ik helaas vorige week te horen gekregen dat de internationale wedstrijden in Heerenveen niet door gaan. Dat was een behoorlijke domper: ik train de hele zomer hard met het idee dat ik wedstrijden mag schaatsen tegen de toppers van de wereld.

Trainingen gaan gewoon door 

Momenteel zit ik al bijna 1.5 week in Duitsland voor een trainingskamp. In Duitsland zitten we wat dat betreft een stuk beter als je kijkt naar de omstandigheden rondom corona. Je bent hier alleen met je trainingsgroep en verder heb je geen andere sociale contacten. In Nederland gaan mijn trainingsgroep en ik nog langs familie. Verder is het op de ijsbaan ook hartstikke goed geregeld en hanteren zij allerlei regels. We trainen dus wel gewoon door, zodat er als er een wedstrijd komt we er klaar voor zijn!

 

Hopen op een alternatief 

Op dit moment is de KNSB op zoek naar een alternatief zodat we in ieder geval wedstrijden kunnen gaan schaatsen tegen alle Nederlanders. Met dit nieuws ben ik super blij! Hopelijk wordt zo snel mogelijk het programma bekend gemaakt. 

Over 3 weken staat voor alsnog de marathon gepland. Ik hoop dat deze wedstrijden gewoon door gaan.

 

Hoe sta ik er internationaal voor 

We trainen dus gewoon door, maar de situatie is voornamelijk jammer. Ik had graag willen weten hoe ik er internationaal voor sta. Gelukkig hebben we in Nederland een sterke competitie en een grote selectie die mee schaatst in de wereldtop. Als Nederlanders hebben wij hier profijt van!  

 

Eten, trainen en slapen 

Deze dagen zien er niet anders uit dan eten, trainen en slapen. In Duitsland trainen we hard en veel. Rond 17 uur zijn wij klaar met trainen en hebben we “vrije tijd”. Vaak zijn we dan te moe om wat te ondernemen. En zoeken we onze ontspanning met Netflix of een spelletje. 

Tot snel!

Liefs,

Irene

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.