Volg een gratis proefles

Hoe mijn feestdagen eruit zien

Het einde van het jaar is alweer in zicht. Het afgelopen jaar is voor velen erg zwaar geweest. Ik heb bewondering voor iedereen die al maanden thuiswerkt, de ondernemers, maar ook zeker voor iedereen die thuis zit en niet kan werken. Blijf positief denken en houd je aan de regels zodat er hopelijk snel weer meer mogelijk is!

Hoe mijn feestdagen eruit zien

In verband met de lockdown zijn de feestdagen dit jaar anders dan andere jaren. Mijn Kerst staat dit jaar weer volledig in het teken van kwalificatiewedstrijden voor de Wereld Kampioenschappen in februari 2021. Ik vier Kerst dan ook niet met familieleden of vrienden, maar in een quarantainebubbel. De dag van kerstavond krijg ik een coronatest en vanaf dan ga ik in quarantaine tot na de wedstrijden. Ik verblijf dan een kleine week in een hotel.

Het is erg belangrijk dat ik de wedstrijden goed rijd, want als ik dat niet doe, zit mijn seizoen erop. Mijn doel is om mij te plaatsen voor het WK afstanden. Hier moet ik bij de top 3 op de 3km rijden. En top 2 op de 5km. De Mass Start bepaald de bondscoach. Hier hoop ik mij natuurlijk ook voor te plaatsen. Voor het WK in februari, zijn er nog 2 World cups. Als ik top 5 rijd op de 3km bij de kwalificatie wedstrijd, mag ik die sowieso rijden. Mijn eerste wedstrijd rijd ik op Tweede Kerstdag, dit is de 1500 meter. De dag na Kerst rij ik de 3 kilometer en maandag de 5km.

Naast de wedstrijden heb ik niet veel vrije tijd. ’s Ochtends begin ik met een warming-up en andere voorbereidingen voor de wedstrijd. Na de wedstrijd is er altijd een persmoment. Verder moet ik goed mijn rust pakken dus probeer ik op tijd te gaan slapen. De dagen vliegen zo voorbij.

Met oud en nieuw ben ik weer thuis, maar heb ik niks gepland staan. Ik ben nu vooral bezig met alle voorbereidingen voor de wedstrijden. Er is natuurlijk ook niet veel mogelijk door de lockdown.

Ik wens jullie, ondanks alles, toch fijne feestdagen toe en de beste wensen voor het nieuwe jaar. Denk goed om jezelf en om elkaar.

Tot snel,

Liefs Irene

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.