"Het materiaal in de clubs en de goede service is super!"

Irene Schouten
Lees verder

Spannende tijden

Het is weer dinsdag, tijd voor een nieuwe blog! Alleen deze blog zal iets korter zijn dan je van me verwacht. Er gebeurt momenteel een hele hoop, maar veel is nog geheim ;) Deze updates zullen jullie in een latere blog te lezen krijgen!

Er ligt weer ijs!

Gelukkig kan ik jullie wel vertellen dat ik onwijs blij ben dat er weer ijs ligt! Voor de meeste waarschijnlijk niet te geloven, maar zodra er weer ijs op de baan ligt, is mijn seizoen weer begonnen. Hoewel ik natuurlijk ook van de zon houdt, houd ik nog meer van schaatsen. En dat kan weer op echt ijs. Ik ben begonnen met trainingen in Heerenveen en Duitsland. Waar ik zowel gewone trainingen heb gehad, als een trainingskamp. Hierdoor ben ik me volledig aan het voorbereiden op komend seizoen, want we gaan weer voor de winst.

Afgelopen weken heb ik een aantal trainingswedstrijden gehad en ook een mass start gereden. Deze wedstrijden en mass start zijn puur voor jezelf. Je kijkt hoe je dit seizoen ervoor staat en het is ook fijn om even te kijken hoe de concurrentie het nu doet. De mass start vond ik het meest spannend. Dit is de wedstrijd waar voor mij veel om draait. Ondanks dat het een trainingswedstrijd was, kon ik toch even goed kijken hoe de concurrentie nu de mass start deed. De eerste heb ik al in m’n zak, want ik heb hem gewonnen.

 

De eerste planning

Zaterdag 20 oktober begint voor mij écht het seizoen. Dan schaats ik de eerste marathon in Amsterdam. Spannend, maar ik heb er onwijs veel zin in. 

Tot de volgende blog, met hopelijk spannende updates!

 

Liefs Irene

ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

Leuk als je reageert!

Andere blogs van Irene

-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.

Gratis proefles

Nieuwste blog

Mijn start van 2021: 5 weken in een schaatsbubbel

Irene Schouten

In mijn vorige blog schreef ik al dat ik behoorlijk drukke kerstdagen had. Niet met het bezoeken van familie en vrienden, maar met schaatswedstrijden. Ik had namelijk de kwalificatiewedstrijden voor de Wereldkampioenschappen. Ik sleepte drie tickets binnen voor het WK in 2021; de Mass Start, de 5000m en de 3000m. Ook werd ik tegen mijn eigen verwachtingen in 4e op de 1500m, waardoor ik nu ook geplaatst ben voor het EK allround  en de World Cup. Oud en nieuw heb ik dit jaar wel kunnen vieren. Dit was de eerste jaarwisseling in tijden dat ik gewoon thuis was en op kon blijven. Normaal gesproken rijd ik op 1 januari altijd de NK marathon en duik ik vroeg mijn bed in om fit te zijn, maar dit jaar ging de wedstrijd niet door. Ik ben thuisgebleven met Dirkjan en kreeg een vriend en vriendin op bezoek. Ik heb een erg leuke avond gehad!

Lees verder