Volg een gratis proefles

Topsport in tijden van corona

Op dit moment heb ik geluk dat het NOC*NSF onze trainingsaccommodatie open heeft gesteld voor topsporters. Nu is voor sommige de vraag, wanneer ben je een topsporter?

Topsporter

De KNSB heeft een onderscheid in gemaakt of je wel of niet mag komen sporten. Sporters met een topsport status van het NOC*NSF mogen komen sporten of je moet in een topteam zitten van het langebaanschaatsen. Gelukkig heb ik beiden. Ik kan trainen in Thialf en ook nog met mijn trainingsmaatjes.

 

NK-afstanden

Over 2 weken staan de NK-afstanden op de planning. Het is al wel een beetje ingewikkeld qua voorbereidingen naar het NK. Maar mij hoor je niet. Ik ben al erg blij dat er iets georganiseerd wordt. We moeten goed oppassen, want je wil niet in de komende 1.5 week nog ziek worden. Dit is dus voor iedereen best wel spannend. Voor het NK organiseert de KNSB een aantal trainingswedstrijden. Dit is wel fijn. Zo kan je toch een beetje kijken waar je staat. Na 2 trainingswedstrijdjes kan ik zeggen dat ik er redelijk voor sta. Het schaatsen gaat goed. Deze week nog even de puntjes op de i zetten en dan ben ik er klaar voor. 

In december is voor alsnog de plaatsing voor de wereldkampioenschappen gepland die in februari van start gaan. Helaas is het wel steeds afwachten of het daadwerkelijk ook doorgaat en wat allemaal wel mogelijk is en wat niet.

 

Ontspanning opzoeken

Afgelopen weken heb ik hard moeten trainen. Nu is het aan mij om te proberen om meer uit te rusten en om beter te worden voor de wedstrijd. Op dit moment haal ik voornamelijk mijn ontspanning uit het kijken van series en films op Netflix.

Ik vind het heel leuk om naar familie te gaan, dat is ook iets waar ik mijn ontspanning uithaal. Mijn vader en moeder zoek ik op dit moment wel op, maar de rest van de familie niet. Toch om rekening te blijven houden met de maatregelen van dit moment. Met vriendinnen hebben we ook samen afgesproken om elkaar niet echt meer te zien. Het moet allemaal weer even onder controle komen.

Tot snel!

Liefs,

Irene