Gratis proefles

Trainingskamp in de zon

Deze week schijf ik mijn blog vanuit het zonnige Tenerife. Hier zijn wij de dinsdag na de geweldige Trachitol Trophy 4-daagse naar toe gevlogen. Natuurlijk ook dit keer met easyJet ;) 

Trainingskamp

Deze trip is het jaarlijkse trainingskamp waar wij als ploeg naar toe gaan. Dit weekend stond er geen wedstrijd op het programma, dus ideaal om een weekje naar de zon te gaan. Hier kunnen we veel fietsuren maken en een beetje vitamine D bij tanken in de zon. Wanneer ik terugkom in Nederland vanaf een zonnige locatie, kom ik altijd herboren terug. Ondanks we hard trainen, krijg ik er juist energie van en kan ik het tweede deel van het seizoen er weer vol tegenaan.

Verschillende mensen zeggen: “Waarom gaan jullie helemaal naar Tenerife? In Nederland kan je toch ook fietsen.” Ja dat klopt, maar er zitten allerlei voordelen aan om in de warmte te fietsen. Allereerst herstel je veel sneller waardoor je weer beter de volgende training kunt uitvoeren. De opname van vitamine D door de zon is belangrijk. En je lichaam maakt mede door de temperatuur en de zon een stofje genaamd endorfine aan, die ervoor zorgt dat je je gelukkiger voelt.

 

Marathon en Worldcup

Vandaag vliegen wij weer terug naar Nederland. Hier ga ik mij weer verder voorbereiden op de marathon in Alkmaar van 8 december en de Worldcup in Heerenveen van 15 december. 

Helaas is er in het weekend van 15 december geen marathon voor mij. Persoonlijk denk ik ook dat het een gemiste kans is voor het marathonschaatsen. Als de marathon dat weekend in de buurt was geweest van Heerenveen, weet ik zeker dat er verschillende World Cup deelnemers mee zouden gaan doen. En had het marathonschaatsen het internationaler kunnen maken.

 

De zon is heerlijk, maar ik kijk er ook weer naar uit om morgen weer lekker te mogen schaatsen 😃😃

Liefs, Irene

 

ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

Leuk als je reageert!

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.

Nieuwste blog

Mijn start van 2021: 5 weken in een schaatsbubbel

Irene Schouten

In mijn vorige blog schreef ik al dat ik behoorlijk drukke kerstdagen had. Niet met het bezoeken van familie en vrienden, maar met schaatswedstrijden. Ik had namelijk de kwalificatiewedstrijden voor de Wereldkampioenschappen. Ik sleepte drie tickets binnen voor het WK in 2021; de Mass Start, de 5000m en de 3000m. Ook werd ik tegen mijn eigen verwachtingen in 4e op de 1500m, waardoor ik nu ook geplaatst ben voor het EK allround  en de World Cup. Oud en nieuw heb ik dit jaar wel kunnen vieren. Dit was de eerste jaarwisseling in tijden dat ik gewoon thuis was en op kon blijven. Normaal gesproken rijd ik op 1 januari altijd de NK marathon en duik ik vroeg mijn bed in om fit te zijn, maar dit jaar ging de wedstrijd niet door. Ik ben thuisgebleven met Dirkjan en kreeg een vriend en vriendin op bezoek. Ik heb een erg leuke avond gehad!

Lees verder