Volg een gratis proefles

Voor de 8e keer op hoogtestage in Livigno

Zoals sommige van jullie weten, zit ik dit moment weer in Italië. Sinds ik onder leiding van Jillert Anema schaats gaan wij elk jaar in augustus richting Livigno. In 2017 ben ik er zelfs 2 keer geweest. Livigno is een prachtig wintersportdorp op ruim 1800 meter hoogte. Dit wordt alweer mijn 7e jaar bij Jillert en de 8e keer Livigno. Ondertussen ken ik elk steentje in de bergen om mij heen. Wij gaan hier naar toe om te trainen op hoogte; ook wel een hoogtestage genoemd.

De voordelen van trainen op hoogte

Door te trainen op hoogte, waar ijlere lucht met minder zuurstof is, kun je relatief snel je sportprestaties verbeteren. Door de ijle lucht ontstaan er veranderingen in de ademhalingsfunctie, de zuurstoftransport, de spierfuncties en de werking van het hart- en vaatsysteem. Hierdoor wordt je uithoudingsvermogen verbetert en herstelt je lichaam sneller na een inspanning. Om deze redenen trainen veel sporters regelmatig in de bergen.

 

Hoe mijn dagen in Livigno eruit zien

Elk jaar gaan wij 3 weken weg. In deze 3 weken draait het voornamelijk om de trainingen. Goed slapen en eten is natuurlijk ook erg belangrijk, zodat we de zware trainingen goed vol kunnen houden. In onze vrije tijd spelen we spelletjes, drinken we koffie of doen we iets voor onszelf. Vorig jaar heb ik tussen de trainingen door de voorbereidingen voor de bruiloft getroffen. Het was ideaal om daar tussendoor toch nog wat tijd voor te hebben.

 

Dit jaar heb ik weer een mooi project. Dirkjan en ik hebben een mooie kavel gekocht in Hoogkarspel. Hier gaan wij volgend jaar een nieuw huis op laten bouwen. Dat is natuurlijk een super leuk project waar we erg veel voor moeten regelen. Nu kan ik tussen de trainingen door uitzoeken wat ik allemaal mooi vind en hoe we het precies willen gaan doen. We zijn er inmiddels wel achter dat er erg veel keuze is! En dat maakt het ook erg moeilijk. Wel allemaal erg leuke ontwikkelingen!

 

Ondertussen gaat het trainen erg goed. Nog een weekje en dan kom ik weer naar huis. Ik kijk nu alweer uit naar de eerste officiële wedstrijden van het seizoen.

 

Tot snel.

 

Liefs,

 

Irene

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.