Volg een gratis proefles

5 tips voor het maken van gezonde voedingskeuzes

Wil je graag fitter worden? Of wil jij een aantal kilootjes kwijt? Deze 5 tips gaan jou helpen om gezonde voedingskeuzes te maken in je dagelijkse leven.  

 

1. Gezonde vetten

Kies voor voeding met gezonde vetten en zo min mogelijk verzadigde vetten. Gezonde vetten zijn onverzadigde vetten, deze vetten kun je vinden in voedingsproducten zoals vis (zalm, haring en makreel), plantaardige oliën (zonnebloemolie en lijnzaadolie), noten, pitten, zaden en producten voor op brood zoals margarine, halvarine en avocado.

 

2. Kies voor vezelrijke voeding

Het wordt aangeraden om per dag tussen de 30 en 40 gram vezels te eten. Vezels zitten in plantaardige voedingsmiddelen en zijn goed voor onder andere de spijsvertering. Kies voor volkoren producten waar veel graankorrels in verwerkt zijn. Het zorgt ervoor dat je sneller een vol gevoel krijgt en je bloedsuikerspiegel minder snel stijgt. Vezelrijke voeding kun je onder andere vinden in noten, groente, fruit, volkoren graanproducten en peulvruchten.

 

3. Eet voldoende groente en fruit

Om gezonde voedingskeuzes te maken wordt er geadviseerd om voldoende groente en fruit te eten. Probeer minstens twee stukken fruit per dag te eten en minimaal 250 gram groente. Groente en fruit bevatten veel vitamines en geven je energie.

 

4. Ga niet met trek naar de supermarkt

Wil jij graag een aantal kilootjes kwijt? Dan is het verstandig om niet met trek naar de supermarkt te gaan. De verleiding in de supermarkt kan groot zijn en daardoor kun je met ongezonde voedingsproducten thuiskomen, waar je niet vanaf kunt blijven. Eet voorafgaand aan de supermarkt een kleine snack of een stuk fruit en voorkom dat je thuiskomt met een grote boodschappentas vol ongezonde producten. Je kunt natuurlijk ook je boodschappen online bestellen, dan loop je ook niet met een lege maag in de supermarkt.

 

5. Maak een boodschappenlijstje

Maak een boodschappenlijstje voordat je naar de supermarkt gaat. Dit kan helpen met het maken van gezonde voedingskeuzes en zal ervoor zorgen dat je alleen het nodige in huis haalt. Maak gezonde keuzes en probeer je aan deze gezonde keuzes te houden.

 

Wat werkt er bij jou goed voor het maken van gezonde voedingskeuzes? Laat het ons weten in een reactie onder onze post.