Volg een gratis proefles

Contact met mijn lieve moeder in tijden van corona.

Zoals sommigen van jullie weten zit mijn moeder in een verpleeghuis. Door het corona-virus kunnen we haar op dit moment helaas niet bezoeken. Het laatste jaar gaat mijn moeder met kleine stapjes vooruit. Dat is natuurlijk super! Alleen dat betekent ook dat ze zelf steeds meer besef krijgt.

Geen bezoek door corona

Ze begrijpt steeds beter wat er aan de hand is. En dat geldt ook voor het coronavirus. Ze weet dat niemand bezoek mag krijgen en dat vindt ze echt verschrikkelijk. “Het is net een gevangenis.” Zegt ze zelf. En ze mist ons (en wij haar) heel erg. 

Contact via de tablet

Gelukkig zijn de zorgmedewerkers super lief voor haar en werken zij keihard om het voor iedereen zo plezierig mogelijk te maken. Zo kunnen wij dagelijks even FaceTimen met onze lieve moeder. Het verloop van dit gesprek is altijd heel verschillend. De ene dag is ze super lief en kunnen we goed met haar praten. Andere dagen is ze wat afwezig en hebben wij niet zo goed contact. Wij hebben haar een tablet gegeven. Hier sturen wij dagelijks, met een bepaalde app, foto’s naartoe. Zo kan ze zien wat wij elke dag aan het doen zijn. Dit vindt zij heel leuk. En ze kijkt er heel veel naar. 

Moederdag

Vorige week was het Moederdag, dan is het extra vervelend dat je niet even op bezoek kan. We hopen dat het snel mogelijk is om mijn moeder weer te bezoeken. Het persoonlijke contact, even een knuffel, daar zie je haar van opbloeien. En dat verdient ze ook!

Liefs,

Irene