Volg een gratis proefles

Doe de gratis fitheidstest

Heb jij enig idee hoe fit je bent? Of je nou beginnend sporter bent of vergevorderd: weten hoe fit je bent is van groot belang wanneer je regelmatig traint. Zo voorkom je dat je te veel wil en hierdoor een blessure oploopt of dat je jouw lichaam niet goed genoeg inspant waardoor je conditioneel niet vooruit gaat. Ook wanneer je een langere tijd niet of minder sport is het verstandig om jouw fitheid opnieuw te laten meten. Want zoals je eerder hebt kunnen lezen vermindert jouw fitheid al enkele dagen na jouw laatste sportmoment.

Ook wanneer je een langere tijd niet of minder sport is het verstandig om jouw fitheid opnieuw te laten meten. Want zoals je in onze eerdere blog hebt kunnen lezen vermindert jouw fitheid al enkele dagen na jouw laatste sportmoment.

Wij vinden het belangrijk dat jij als sporter van onze fitnessclub het maximale uit jouw trainingen haalt zonder dat je jouw lichaam overbelast. Daarom bieden wij een gratis fitheidstest aan. De fitheidsmeting bestaat uit verschillende testen.

Test 1: lichaamssamenstelling

Bij de eerste test meten we de lichaamssamenstelling: jouw lengte, gewicht, vetwaarden, spierwaarden, energiewaarden en bloeddruk. De uitkomsten vergelijken wij met normwaarden om zo tot een fitnesslevel te kunnen komen.

Test 2: Coördinatie

De balans is het vermogen om tijdens een bepaalde houding en beweging in evenwicht te blijven. Het evenwicht is van belang voor het algemeen prestatievermogen. Zonder een goede balans of coördinatie is de kans op onevenwichtige bewegingen en een valpartij met blessure groter, vooral bij ouderen. Wij testen de coördinatie op evenwicht, neuromusculaire samenhang en lichaamstonus.

Test 3: Lenigheid en flexibiliteit

Met de flexibiliteit bedoelen we de mate waarin een lichaamsdeel kan bewegen in en om een gewricht. Naar mate de bewegelijkheid in een gewricht afneemt neemt ook het functioneel bewegen af. Wij testen jouw lenigheid en flexibiliteit aan de hand van verschillende oefeningen.

Test 4: Uithoudingsvermogen

Het uithoudingsvermogen is het vermogen om gedurende een bepaalde tijd een lichamelijke of geestelijke inspanning te kunnen volhouden. Wij testen het algemene uithoudingvermogen d.m.v. de roei test en de VO2max test op de fiets. Deelnemers mogen kiezen één van de twee testen te doen, of beide testen.

Test 5: Kracht

Wij testen het vermogen van je spieren om kracht te leveren, want dit vormt de basis voor al het bewegen. Wij kijken naar het maximale gewicht dat je kunt tillen in een specifieke oefening met 1 herhaling.

Meten is weten

Onze test geeft een goed beeld van jouw fitheid. Aan de hand van de testresultaten kun je samen met de fitnessinstructeur overleggen welk trainingsschema het beste bij je past, zodat de oefeningen die je uitvoert voor betere resultaten zullen zorgen. Na een half jaar wordt er opnieuw getest of je resultaten verbeterd zijn. De fitheidstest geldt als uitgangspunt waarna je zelf aan de slag kunt met het behalen van je doelen. Maar ook na de fitheidstest staan wij voor je klaar. In de fitnessruimte is altijd een fitnessinstructeur aanwezig die je kunt benaderen voor vragen over oefeningen, apparaten of houdingen. Wil je ook een gratis fitheidstest? Meld je dan aan bij een van onze fitnessinstructeurs.