Volg een gratis proefles

Fitnessclub Monnickendam open per 1 juli!

Al sinds 16 maart jl, de dag waarop wij als gevolg van de coronacrisis onze deuren moesten sluiten, leven wij toe naar het moment van heropening. En dit is nu eindelijk in zicht! Tijdens de persconferentie van 24 juni werd bevestigd dat wij per 1 juli weer open mogen. Na maanden van online lessen, virtuele work-outs, buitensporten en fitness in de tent zijn onze leden eindelijk ook binnen weer welkom!

Via dit bericht brengen wij jou op de hoogte van de maatregelen die wij nemen in de club na opening. Al weken lang houden wij ons bezig met aanpassingen binnen de club om te kunnen voldoen aan de eisen van de 1,5 meter-samenleving en om jouw gezondheid te kunnen waarborgen. Gezondheid staat bij ons namelijk hoog in het vaandel. Niet alleen nu, in tijden van het coronavirus, maar altijd. Juist door de sportscholen te openen kunnen wij een bijdrage leveren aan het verbeteren van de fysieke en mentale gezondheid van mensen.

In onze club hebben wij een goed luchtventilatiesysteem. Deze blaast verse lucht van buiten de ruimte in en voert de lucht weer naar buiten af. We hebben berekend dat er voldoende ventilatiecapaciteit is om jou veilig binnen te laten sporten. Ook hebben wij looproutes gemaakt en bepaalde sporttoestellen afgezet.

Kleedkamers, douches en toiletten mogen vanaf 1 juli weer in gebruik worden genomen. Deze ruimtes worden uiteraard regelmatig schoongemaakt door onze collega’s. De sauna en zonnebank zijn per 1 juli weer geopend. Na afloop kun je als vanouds een kopje koffie drinken, zolang je maar 1,5 meter afstand houdt van anderen.

Voor de fitness ben je niet langer verplicht om te reserveren. Dit mag uiteraard wel, maar je kunt je ook bij binnenkomst registreren door je pasje of bandje te scannen bij het poortje. Je mag zelf besluiten of je binnen of buiten in de tent gaat trainen en mag dit zelfs afwisselen. Wij hanteren niet langer een maximale sportduur voor de vrije fitness. Je kunt dus zelf bepalen hoelang je gaat sporten. Er is een limiet ten aanzien van het aantal sporters, maar door de verschillende beschikbare ruimtes en onze ruime openingstijden verwachten wij dat het voor iedereen mogelijk is om te komen sporten. Onze fitnessinstructeurs zorgen ervoor dat de limiet niet overschreden wordt. 

Wil je binnen komen sporten? De openingstijden van onze fitnessclub zijn hetzelfde als voor de coronacrisis:

maandag t/m donderdag: 07.00 tot 22.30 uur

vrijdag: 07.00 tot 21.30 uur

zaterdag en zondag: 09.00 tot 17.00 uur (in juli en augustus tot 15.00 uur)

Werk je nog steeds thuis en kun je jouw tijd flexibel indelen? Kom dan bij voorkeur op rustige tijden sporten. Voor de tent gelden andere openingstijden. Deze zijn als volgt:

Maandag t/m vrijdag                     08.30 – 21.30u

Zaterdag en zondag                       09.00 – 15.00u

Voor de groepslessen en spinningslessen moet je een plekje reserveren. Reserveren kan, net als de afgelopen weken, via de Fitnessclub Nederland app of de website. De groepslessen worden in de meeste gevallen in de buitenlucht aangeboden. Wij hanteren nog altijd een maximum van 15 tot 20 sporters per groepsles. Je kunt tot 2 groepslessen vooruit reserveren. Om te kunnen reserveren heb je inloggegevens nodig. Heb je deze niet of ben je ze kwijtgeraakt, neem dan contact met ons op.

Lukt het jou niet om een groepsles te reserveren, bekijk dan onze instructievideo hier. Kom je er niet uit? Je bent van harte welkom op de club, waar een van onze collega’s je kan helpen met het installeren van de app en het maken van de reservering.

Kom je bij ons sporten, dan vragen we jou om de richtlijnen van het RIVM op te volgen. Desinfecteer je handen bij binnenkomst, maak de sportapparatuur schoon na gebruik en blijf thuis wanneer je verkoudheidsklachten hebt. Voel je je goed, dan ben je uiteraard van harte welkom in onze fitnessclub.

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen, laat het ons weten. Wij kijken uit naar 1 juli!