Volg een gratis proefles

Mijn ondernemers hart doet pijn

Het seizoen zit erop! Tijd voor een welverdiende vakantie en tijd voor vrienden en familie. Maar toen was daar Corona…. Gelukkig kan ik zeggen dat ik er nog niet veel problemen door heb gekregen. Ja, ik heb mijn vakantie moeten annuleren en ik kan nu mijn vrienden en familie niet zien, maar verder ben ik gezond en heb ik genoeg manieren om fit te blijven. Wel raakt het mijn ondernemershart en mijn ouders.

BLIJF BLOEMEN KOPEN

Thuis (mijn ouders en broers) hebben we een eigen tulpenkwekerij. Vorig jaar is er flink geïnvesteerd in extra kassen. Er zijn meer bollen aangekocht en inmiddels staan de kassen vol met prachtige tulpen. 60 tot 70% gaat naar het buitenland. Helaas is dit door het Corona virus niet meer mogelijk en ook de Nederlandse markt is te klein om mijn ouders en alle anderen in de bloemensector te helpen. Toch wil ik jullie oproepen vooral bloemen te blijven kopen, want alle beetjes helpen. 

Mijn lieve moeder zit in een verzorgingshuis. Deze schat mag de komende tijd niet van haar verdieping af. Geen rondje buiten met de rolstoel. En geen visite. Ik keek er naar uit om in mijn rustperiode wat meer tijd met haar door te brengen. Helaas kan dit niet. Persoonlijk hoop ik dat ze het niet te veel mee krijgt. Anders weet ik zeker dat ze heel eenzaam is.

FRISSE LUCHT IS GOED VOOR DE WEERSTAND, MAAR HOUD AFSTAND.

Om mijn gedachten te verzetten en fit te blijven maak ik af en toe een ronde op mijn racefiets. Vorige week deed ik een ronde over de dijk van Enkhuizen naar Hoorn. Dit doe ik uiteraard alleen en ik zorg dat ik minimaal 1,5 meter afstand hou van anderen. Want alleen zo zijn we het snelste door deze crisis heen. Denk niet alleen aan jezelf, maar ook aan anderen.

ONLINE SPORTLESSEN VIA FACEBOOK LIVE

Vind je het lastig om buiten afstand van anderen te houden of kun je de deur niet uit? Kijk dan eens naar het aanbod van online sportlessen. Ik doe zelf mee aan de online groepslessen van Fitnessclub Nederland via Facebook live. Deze zijn ook door niet leden te volgen. Op die manier bouw je toch aan je conditie en je mentale gezondheid. Dit is belangrijker dan ooit. Voor mijzelf is het een mooie aanvulling op het wielrennen.

TRAININGSKAMP

Hoe de rest van ons zomerprogramma eruitziet en het komende schaatsseizoen, dat blijft nog even spannend. Half mei staat mijn trainingskamp gepland. Ik hoop natuurlijk dat dit door kan gaan, maar we wachten de ontwikkelingen verder af. Ook heeft de KNSB een nieuwe sponsor nodig. Dit is ook lastig in tijden van crisis en ik hoop dan ook dat ze evengoed een goede sponsor kunnen vinden.

Toch realiseer ik mij heel goed dat dit het minst belangrijke is. Ik ben gezond en ik hoop dat we allemaal goed door deze crisis heen komen. Daarom kan ik niet anders zeggen. Blijf fit! Volg online sportlessen en ga lekker naar buiten als dat kan en vergeet niet om afstand te houden. Samen kunnen we het Corona virus verslaan.