Volg een gratis proefles

Op trainingskamp in Tenerife

Op dit moment ben ik op trainingskamp Tenerife. Het is een trainingskamp voor de wedstrijden in Amerika, daar zal de World Cup geschaatst worden. Waar de meeste schaatssters nu al richting Amerika zijn, om daar te wennen aan de jetlag en te acclimatiseren, heb ik er bewust voor gekozen om toch nog even door te trainen op Tenerife.  

 

World cup in Amerika 

Ik ga last minute naar Amerika en heb daarin eigenlijk net te weinig tijd om te wennen aan het tijdsverschil en de diverse hoogtes. Toch heb ik deze keuze gemaakt, omdat ik het belangrijker vind om dit jaar in topvorm te zijn voor de kwalificaties van het Olympisch seizoen. Daar ligt mijn focus en daar ga ik op dit moment helemaal voor. Ik wil eind december tijdens de kwalificaties in Heereveen op mijn best zijn.  

De trainingen die ik nu doe op Tenerife zijn daarbij meer een combinatie van intensief en rustigere trainingen. Ik moet op dit moment niet helemaal over de kop gaan, ik moet natuurlijk wel fit zijn straks. 

In Amerika zal ik de 1.500 meter, 3 kilometer, de ploegenachtervolging en de massastart schaatsen. Het is belangrijk dat een aantal Nederlandse schaatsers het wel heel goed gaan doen tijdens de World Cup. Via de World Cup wordt er namelijk bepaald hoeveel startplaatsen Nederland krijgt op de Olympische Spelen. Als Nederland het ontzettend goed doet mogen er 9 mannen en 9 vrouwen naar de Olympische spelen.  

We moeten in Amerika startplekken binnenhalen, dat is ontzettend belangrijk. Als we dat voor elkaar hebben kunnen we knallen eind december.  

 

wedstrijden in december

De wedstrijden die ik deze maand ga schaatsen zijn: 

  • 3-5 december in Salt Lake City, Verenigde Staten - World Cup 
  • 26-30 december in Heerenveen – Olympische Kwalificatietoernooi   

Ik mis thuis op het moment maar dat wist ik van tevoren. Dit hoort er helaas een beetje bij, het is een belangrijk jaar en daar ligt mijn focus. Gelukkig gaat het goed en dat scheelt een hoop, daarbij kan ik met mijn familie en vriend veel videobellen.  

Ga jij mijn wedstrijden volgen? Laat het weten in een reactie onder de post. 

Liefs,  

 

Irene