Volg een gratis proefles

Opnieuw trainen met de schaatsploeg en een trip naar Ibiza

Twee weken geleden heb ik mijn laatste blog online geplaatst. In die kleine twee weken is best veel gebeurd. Misschien heb je het wel in het nieuws gelezen, maar onze schaatsploeg zit momenteel zonder sponsor.

Zonder sponsor door

We hebben de eerste trainingen met de schaatsploeg gehad. Helaas kregen wij vorige week te horen dat er geen overeenkomst was met de sponsoren. De sponsoren liggen voor schaatsers niet voor het oprapen en moet je blij zijn als je een sponsor hebt. Maar het moet wel van twee kanten komen, anders gaat het niet.

 

Nu twee weken verder lopen er wel al gesprekken met andere partijen, maar er is nog niks concreet. Onze schaatsploeg heeft de trainingen wel opgepakt en we zijn al weer volop aan het trainen.

 

Een basis opbouwen voor het seizoen

We zijn nu voornamelijk een basis aan het opbouwen. Dat betekent veel fietsen en uren maken. Doordat ik nu deze basis opbouw, kan ik later in het seizoen intensiever trainen zodat ik in september/oktober weer schaatsklaar ben.

 

In juni en juli is er “zomerijs”. In Heerenveen en Leeuwarden ligt er een paar weken ijs, doordat ik de basis dan heb opgebouwd, kan ik het schaatsen weer oppakken. Belangrijk is dat ik dan weer de feeling met het schaatsen oppak. Deze maanden zijn ook belangrijk om het nieuwe materiaal uit te testen. In februari hebben wij al wel wat materiaal getest, maar nu is er nog meer bijgekomen of het materiaal is verder ontwikkeld.

 

Redbull trip naar Ibiza

Tussen mijn trainingsweken door kreeg ik van mijn andere sponsor Red Bull een uitnodiging om een weekend met twee personen naar Ibiza te gaan. Om mijn bronzen medaille te vieren. Ik besloot om met mijn zus die kant op te gaan, lekker even wat “zussentijd”. We logeerde in het Hard Rock Hotel in Playa d’en Bossa.

 

Ik was nog nooit in Ibiza geweest en vond het leuk om mee te maken. Nieuwe ervaring en leuke mensen ontmoet. Ik kon tijdens het weekendje zelf bepalen wat we wilde doen, maar we kregen ook van Red Bull gratis kaarten voor de seizoensopening van de club Ushuaia. ‘S ochtend ging ik elke dag even fietsen en/of hardlopen zodat we ‘s middags konden relaxen. 

 

Nu is het wel weer over met de tripjes naar het buitenland. Thuis is toch het fijnst.

 

Zie ik je over twee weken weer?

Liefs Irene

ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

Leuk als je reageert!

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.