Gratis proefles

Switch in carrière?

Zo we zijn weer twee weken verder. Twee weken waarin ik weer nieuwe dingen heb geprobeerd en misschien zelfs wel een nieuwe carrière ben gestart.. of toch niet 😉

Ik heb namelijk 14 dagen geleden voor het eerst een echte wielrenwedstrijd gereden! Ik kan wel drie uur gaan fietsen, maar in een wedstrijd zie ik toch meer uitdaging. Ik vond het wel leuk, maar ook wel eng. Een heleboel meiden waren gevallen. Tijdens het schaatsen rijd ik wel op twee dunne ijzers, maar heb ik mijn handen nog vrij. Als ik tijdens een wielrenwedstrijd mijn handen van het stuur houd, heb ik geen controle meer. Een paar dagen later stapte ik wel nog een keer op mijn fiets om een andere wedstrijd te rijden.

 

NK wielrennen

Wat mijn resultaten waren van de wedstrijden? De eerste wedstrijd werd ik met nog 50 andere dames na 110km uit koers gehaald. We lagen te ver achter op de koplopers. Tijdens de wedstrijd waren er veel valpartijen, waardoor ook de achterstand. De wedstrijd werd geneutraliseerd omdat er te weinig ambulances waren. Ondertussen heb ik veel tips gehad van andere wielrenners en ik mag zelfs meedoen met het NK wielrennen op 30 juni a.s.

 

Schaatsen op zomerijs

Zaterdag ga in naar Thialf. Daar ligt zomerijs waardoor ik voor het eerst weer kan schaatsen op voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Wanneer ik weer op het ijs sta, voelen mijn benen anders aan waardoor ik minder goed zal kunnen wielrennen. Ik gebruik mijn krachten anders en dat heeft weer invloed op het tempo van het wielrennen.

 

Jinek

Afgelopen vrijdag was is te gast bij Jinek samen met Esmee Visser en Mark Tuitert. We hebben het hier gehad over de sponsoren in de schaatswereld. Het was voor ons wel goed om te laten zien dat wij in de schaatswereld echt sponsoren nodig hebben, want zo’n vetpot is het helaas niet. Gelukkig heb ik zelf nog wel twee individuele sponsoren, waar ik erg blij mee ben!

 

Opening Fitnessclub Monnickendam

Afgelopen weekend ben ik nog naar het openingsweekend van Fitnessclub Monnickendam geweest. Leuk om te zien dat ook deze club er weer erg goed uitziet. De materialen zijn weer van de beste kwaliteit en de apparatuur is splinternieuw. We hadden veel aanloop in de club, ik ben ervan overtuigd dat veel mensen hier zullen gaan sporten!

 

Zie ik je over twee weken weer?

Liefs Irene

ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

Leuk als je reageert!

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.

Nieuwste blog

Heeft Covid-19 invloed op mijn voorbereidingen op het nieuwe schaatsseizoen?

Irene Schouten
Lees verder