Volg een gratis proefles

Terug naar het normale leven

Na 5 weken weer slapen in mijn eigen bed

Wat is het fijn om weer lekker thuis te zijn en om mijn familie weer te zien. Na vijf weken leven in een bubbel is het heerlijk om weer gewoon in je eigen bed te slapen en je eigen dagelijkse dingen kunt doen. Het enige nadeel vind ik stiekem dat ik zelf weer mijn eten moet gaan koken. In het hotel was alles super goed geregeld en op mijn familie na heb ik niet zo veel gemist de afgelopen 5 weken. Ik ben blij dat ik iedereen weer even heb kunnen zien en spreken. Ik pak iedere dag steeds meer het ‘normale leven’ op.

 

Direct schaatsen op natuurijs

Het eerste wat ik heb gedaan toen ik thuiskwam is naar mijn familie toe en schaatsen op natuurijs. Mijn vriend kwam mij zondag ophalen in Heereveen. Zodra ik klaar was met de prijsuitreiking, het persmoment en de dopingtest ben ik direct naar buiten gegaan waar hij achter het hek op mij stond te wachten. Wij zijn samen naar het hotel gegaan om alle spullen in te laden en zijn daarna richting West-Friesland gereden.  

 

Naar huis met 4 medailles

Na een fantastisch WK-weekend ben ik uiteindelijk naar huis gegaan met 4 medailles. Van tevoren wist ik wel dat ik op 4 onderdelen kans had. Maar ik had nooit verwacht dat ik de wereldtitel zou pakken op de 5KM. Van dit onderdeel had ik de minste verwachtingen. Dit was gelijk de mooiste medaille. Ik wist de knop van teleurstelling van de Mass Start om te zetten en ben volledig voor de 5KM gegaan en met succes! Ik heb historie geschreven door als eerste Nederlandse vrouw op de 5KM wereldkampioen te worden. Ik won de 5KM met een bijzonder schema. Ik begon in mijn eerste rondes wat minder hard en ging uiteindelijk steeds harder schaatsen. Dit in tegenstelling tot mijn concurrenten, waardoor het erg spannend was!

 

Laatste trainingen op het ijs

De komende weken blijf ik nog door trainen en een aantal dingen testen op het ijs totdat de ijsbaan dicht gaat. Doordat ik tijdens het WK mijn laatste wedstrijden heb gereden heb ik iets minder focus en doe ik dingen tussendoor. Om optimaal te kunnen trainen is het fijner om meer focus te hebben. Na het trainen start mijn rustperiode. Normaal gesproken ga ik dan lekker op vakantie, maar dat zit er voorlopig nog niet in. Nu ga ik mijn vriend helpen met klusjes en van mijn familie genieten.

Liefs,

Irene

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.