Volg een gratis proefles

Trainingskamp op Tenerife

Woensdag is het zover! Na een negatieve coronatest kan ik deelnemen aan het trainingskamp op Tenerife. Normaal ben ik nooit zenuwachtig om het vliegtuig in te stappen, maar nu is het toch even anders. Ik ben benieuwd hoe het vliegen nu gaat met de veiligheid van het coronavirus en de maatregelen die genomen worden. Ik heb er ontzettend veel zin in! Weer even lekker naar het buitenland en fijn trainen voor het nieuwe seizoen.

We gaan naar Tenerife, dat is niet elk jaar zo. Met het zicht op de Olympische Spelen hebben we er met het team voor gekozen om dit jaar naar Tenerife te gaan, om ons zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden op de wedstrijden. Als ik aankom op Tenerife zal ik gelijk de hoogte ingaan. Op de vulkaan staat het hotel waar ik de aankomende drie weken zal verblijven. 

Naast het trainen en het verblijf is er eigenlijk weinig te beleven op de plek waar we zitten. Het trainingskamp is gericht op hoogtetraining en daar zal mijn focus de volle 100% zijn. Naast het trainen zal ik vooral met mijn ploeggenoten spelletjes spelen en Netflix kijken.

 

Mijn verblijf

Het hotel waarin we verblijven is vooral erg populair onder de wielrenners. Deze wielrenners bereiden zich vaak voor op de Tour de France. Omdat het hotel zo populair is moeten wij ver van tevoren boeken. Er zijn weinig toeristen in deze tijd, maar het hotel zit vaak wel helemaal vol met sporters. De plek is ideaal voor duursporten. Tijdens mijn verblijf slaap ik waarschijnlijk met één van de meiden van mijn ploeg. Wij zijn in totaal met vijf meiden en delen altijd de kamers met z’n tweeën.

 

De trainingen

Over het algemeen zijn de trainingen niet extreem intensief, maar vooral geschikt voor het opbouwen. Als je wil presteren is het belangrijk om een goede conditie te hebben. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als het bouwen van een huis. Als je wil bouwen heb je eerst een goede ondergrond nodig. Dit is voor ons hetzelfde. Eerst het opbouwen van een goede conditie en daarna kunnen we beginnen aan de zwaardere trainingen. Als ik in Tenerife ben zal ik daarom elke dag een stuk fietsen. Naast het fietsen heb ik ook mijn hardloopschoenen en skeelers ingepakt.

Ik train vaak alleen, dit komt omdat iedereen een eigen niveau heeft. Vooral als je omhoog fietst is het niveau best verschillend. Als ik met de jongens omhoog ga fietsen is de training voor mij misschien iets te zwaar. Iedereen traint daarom op zijn eigen niveau.

 

Ik ben er blij mee dat ik daar elke dag lekker kan trainen. Dit komt omdat je er voor de rest niet heel veel kan doen. Je kunt niet even naar de boulevard om een drankje te drinken. Het is de bedoeling om op hoogte te blijven. Het is echt een trainingskamp dat bestaat uit eten, trainen en slapen. We maken daar geen uitjes en we gaan er niet echt een dagje op uit.  

De koffer is ingepakt en ik heb er zin in! In mijn volgende blog laat ik jullie weten hoe het trainingskamp gaat en wat ik allemaal heb beleefd!

 

Liefs,

Irene

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.