Sport voor Fitpoints

en spaar voor de leukste cadeaus!

Lees verder

Winnen en verliezen, het hoort erbij

Twee weken verder en weer tijd voor een nieuwe blog! Er is weer veel gebeurd. Lees je mee?

Gewonnen!

Vorige week zaterdag heb ik mijn tweede marathon van dit seizoen geschaatst. Dit keer in Deventer en ik heb gewonnen! De race verliep goed en alles ging lekker, als je met zo’n gevoel schaatst rijd je prettiger naar de finish. De ene winst is de andere niet. De winst in Deventer vond ik persoonlijk mooier dan die van de week ervoor in Amsterdam. Hoe dat kan? In Deventer deed mijn grootste concurrent mee. De Italiaanse Fransesco Lollobrigida. Zij had in het voorseizoen al erg hard gereden. Dus ik wist dat ze goed in vorm was. En als je dan als eerste over de finish komt, geeft dat een extra goed gevoel. De week opvolgend heb ik alle trainingen weer opgepakt om mezelf weer voor te bereiden op de komende wedstrijden.

 

Het kwalificatietoernooi

Afgelopen weekend heb ik in Thialf nog een wedstrijd gereden. Dit waren de plaatsingen voor het internationaal rijden. Zowel zaterdag als zondag moest ik starten, maar ik voelde me niet fit. In eerste instantie dacht ik op zaterdag dat het de spanning wel voor de wedstrijd wel zou zijn, maar zondag had ik veel minder spanning en ik voelde me nog steeds niet lekker. Ik had geen power, voelde me niet fit en ging daardoor aan mezelf twijfelen. “Heb ik misschien iets verkeerds gegeten wat niet lekker is gevallen?” Maar ook dat kon ik me niet bedenken. Gister was ik nog steeds niet helemaal lekker, erg balen! 

Maar de wedstrijd ging evengoed door. De eerste 5 die finishte plaatste zich voor de wedstrijden in Japan. Als ik wilde, kon ik mezelf plaatsen voor Japen, maar onze ploeg zou al niet naar Japan gaan. Doordat we Japan overslaan kunnen we een blok extra trainen waardoor we in december en februari op ons top zijn.

 

Contracten zijn rond

De contracten met Easyjet en A-Ware zijn rond! Het heeft wat langer geduurd dan normaal, maar ik ben super blij dat ik mij aan deze sponsoren mag verbinden. Wat mij betreft gaan we een topseizoen tegemoet.

Tot over twee weken

Liefs, Irene

 

ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

Leuk als je reageert!

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.

Nieuwste blog

Mijn start van 2021: 5 weken in een schaatsbubbel

Irene Schouten

In mijn vorige blog schreef ik al dat ik behoorlijk drukke kerstdagen had. Niet met het bezoeken van familie en vrienden, maar met schaatswedstrijden. Ik had namelijk de kwalificatiewedstrijden voor de Wereldkampioenschappen. Ik sleepte drie tickets binnen voor het WK in 2021; de Mass Start, de 5000m en de 3000m. Ook werd ik tegen mijn eigen verwachtingen in 4e op de 1500m, waardoor ik nu ook geplaatst ben voor het EK allround  en de World Cup. Oud en nieuw heb ik dit jaar wel kunnen vieren. Dit was de eerste jaarwisseling in tijden dat ik gewoon thuis was en op kon blijven. Normaal gesproken rijd ik op 1 januari altijd de NK marathon en duik ik vroeg mijn bed in om fit te zijn, maar dit jaar ging de wedstrijd niet door. Ik ben thuisgebleven met Dirkjan en kreeg een vriend en vriendin op bezoek. Ik heb een erg leuke avond gehad!

Lees verder