Volg een gratis proefles

3 positieve effecten van een sauna

Bijna iedereen heeft wel eens een dag dat je niet goed in je vel zit. Herken jij dit ook? Dit kan namelijk veel oorzaken hebben: te weinig slaap, voeding of bijvoorbeeld ontspanning. Naar de sauna gaan is één van de dingen die je kunt doen om goed te ontspannen. In deze blog beschrijven we 3 redenen waarom een sauna goed voor je is en wat het effect van een sauna op je lichaam is. 

Goed voor je gezondheid  

Uit onderzoek is gebleken dat de sauna je immuunsysteem verbetert en de bloedsomloop stimuleert en stabiliseert. Een bezoek aan de sauna kan je dus helpen je gezondheid te verbeteren. Je lichaam reageert op de warmte van de sauna en de kou wanneer je lichaam afkoelt. Het vervolg is dat je lichaam antistoffen aanmaakt: je lichaam maakt meer witte bloedcellen aan, waardoor je een betere weerstand tegen griep en verkoudheid ontwikkelt.  

 

Ontspanning  

Serontine is een stofje in je lichaam dat ervoor zorgt dat je je vrolijk en ontspannen voelt. Dit stofje neemt toe in je bloed als je regelmatig een sauna bezoekt. Het heeft dus daadwerkelijk een ontspannen effect. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat mensen die regelmatig een sauna bezoeken, stressbestendiger zijn en zich meer ontspannen en voldaan voelen

 

Goed voor je huid  

Zodra je in de sauna zit, reageert je lichaam flink op de warmte. Je lichaam is op dat moment hard aan het werk om af te koelen en het resultaat is dat je begint te zweten. Door de hoge temperaturen zetten je poriën zich open en je bloedvaten verwijden. Zo kan je huid goed schoon worden. Naast vocht raak je ook overtollig talg en ander vuil van je lichaam kwijt. Uit onderzoek blijkt dat de sauna niet alleen reinigend werkt, maar ook echt gezond is voor je huid. Het versterkt de beschermlaag en hydrateert de hoornlaag. Je huid wordt er ook nog sterker van.

 

Kortom: regelmatig naar de sauna gaan is erg goed voor je lichaam en gezondheid. Bij Fitnessclub Nederland kun je terecht voor inspanning en ontspanning. Want wat is er fijner dan na het sporten even bij te komen in de sauna? Ook wanneer je niet hebt gesport, krijg je bij deze comfortabele faciliteit een warm welkom.