Volg een gratis proefles

De sauna blijft open, groepslessen gaan tijdelijk niet door

Tijdens de persconferentie op 3 november werden er strengere coronamaatregelen voor de komende twee weken bekend gemaakt. Wij zijn blij met het nieuws dat sportscholen open mogen blijven, maar helaas moeten wij vanaf woensdag 4 november 22:00 uur tot en met woensdag 18 november onze groepslessen annuleren. Ook ontstond er enige verwarring over het open blijven van sauna’s. Inmiddels is bevestigd dat sauna’s de komende twee weken open mogen blijven.

Groepslessen

De komende twee weken worden alle groepslessen, small grouptrainingen en spinninglessen geannuleerd. Wil je toch sportief bezig blijven de komende periode, dan ben je in onze fitnessruimte van harte welkom. In de fitnessruimte is genoeg materiaal en apparatuur aanwezig om zelfstandig te trainen. Wij hanteren nog altijd een maximum van 30 sporters per ruimte. Ga je liever thuis aan de gang? Ook dat kan, binnenkort zullen we virtuele lessen gaan aanbieden.

Sauna

Na de persconferentie was er enige onduidelijkheid over het open blijven van sauna’s. Inmiddels heeft de branchevereniging Vereniging van Nederlandse Sauna- en Wellnessbedrijven (VNSWB) door de woordvoerder van Minister de Jonge bevestigd gekregen dat saunabedrijven open mogen blijven en dus uitgesloten zijn van sluiting de komende twee weken. Het restaurant blijft de komende weken wel gesloten.

Naast dat een bezoek aan de sauna gezond is, is het ook een veilige plek. Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat het COVID-19 virus in activiteit afneemt bij een temperatuur tussen de 40-60 graden. Bij een sauna van 70 graden vindt er zelfs thermische desinfectie plaats en is het virus binnen een minuut gedood. ‘De sauna zou in deze tijd dus wel eens één van de veiligste plekken kunnen zijn’, aldus Jos Keizer van de VNSWB.

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties over de nieuwe maatregelen? Dan staan onze fitnessinstructeurs voor je klaar. Wij hopen je binnenkort weer met open armen in één van onze groepslessen te mogen ontvangen. Tot die tijd zien we je graag in onze fitnessruimte en de wellness!