Volg een gratis proefles

Mijn start van 2021: 5 weken in een schaatsbubbel

In mijn vorige blog schreef ik al dat ik behoorlijk drukke kerstdagen had. Niet met het bezoeken van familie en vrienden, maar met schaatswedstrijden. Ik had namelijk de kwalificatiewedstrijden voor de Wereldkampioenschappen. Ik sleepte drie tickets binnen voor het WK in 2021; de Mass Start, de 5000m en de 3000m. Ook werd ik tegen mijn eigen verwachtingen in 4e op de 1500m, waardoor ik nu ook geplaatst ben voor het EK allround  en de World Cup. Oud en nieuw heb ik dit jaar wel kunnen vieren. Dit was de eerste jaarwisseling in tijden dat ik gewoon thuis was en op kon blijven. Normaal gesproken rijd ik op 1 januari altijd de NK marathon en duik ik vroeg mijn bed in om fit te zijn, maar dit jaar ging de wedstrijd niet door. Ik ben thuisgebleven met Dirkjan en kreeg een vriend en vriendin op bezoek. Ik heb een erg leuke avond gehad!

2021 is voor iedereen een vraagteken

Zoals jullie weten ben ik afgelopen jaar ten huwelijk gevraagd door mijn vriend Dirkjan en staat deze zomer de bruiloft op de planning. Of dit door kan gaan is nog onzeker, we wachten nu even af hoe het allemaal loopt. En pas later beslissen wij of we het verplaatsen of niet.

Ook qua schaatsen gaat alles net even anders dan de voorgaande jaren. Het schaatsseizoen loopt normaal gesproken tot eind maart, maar doordat de Internationale wedstrijden gecanceld zijn verwacht ik dat het seizoen in februari al ten einde komt. Ik heb nog niet echt plannen gemaakt voor na mijn schaatsseizoen, ik wacht eerst even af wat er tegen die tijd allemaal weer mogelijk is. Voor nu wil ik mij eerst focussen op alle wedstrijden die wel doorgaan! Komend weekend rijd ik mijn eerste wedstrijdweekend: het EK Allround. Daarna nog twee weekenden World Cup en ik sluit de periode af met de Wereldkampioenschappen. De laatste wedstrijden zijn voor mij het belangrijkst, maar ik hoop natuurlijk alle wedstrijden goed te rijden!

5 weken in een bubbel

De komende 5 weken zit ik in een schaatsbubbel en mag ik met niemand anders dan de trainers en andere schaatsers in contact komen. Ik ben net ingecheckt in het hotel en heb een coronatest moeten doen. Hopelijk heb ik snel de uitslag binnen, want tot die tijd moet ik alleen op mijn kamer blijven. Als mijn test negatief is, mag ik mijn kamer wel af maar mag ik nog steeds niet naar buiten om een kopje koffie te halen bij een tankstation of even boodschappen te doen. Dit wordt allemaal erg streng gecontroleerd zodat niemand van de sporters alsnog besmet kan raken met het coronavirus.

Wij zijn wel eens vaker langer weg van huis. Alleen dan ga je vaak de deur uit om ergens te lunchen of koffie te drinken. Nu kan dat helaas niet. Dus ik heb een tas vol spelletjes mee om zo de weken door te komen. Al met al ben ik super blij dat dit mogelijk is. Dat wij evengoed kunnen schaatsen. Ik ben benieuwd hoe ik de komende weken ga ervaren en hoop op goede wedstrijdresultaten.

Ik houd jullie op de hoogte!

Tot snel,

Liefs Irene  

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.