Volg een gratis proefles

Thomas Berge fit de zomer in!

Begin februari is Thomas Berge begonnen met sporten bij Fitnessclub Nederland. Hij heeft voornamelijk de drive om een gezonde leefstijl aan te nemen en wil zich graag weer fit voelen. Nu de corona maatregelen weer zijn versoepeld merkt hij wat voor effect corona op zijn lichaam heeft gehad. Hij voelt zich daardoor voornamelijk minder fit en merkt dat zijn lichaam minder sterk is. Nu hij samen met fitnessclub Nederland aan de slag is gegaan heeft hij de motivatie weer teruggevonden en gaat hij ervoor om fit de zomer in te gaan! 

 

SPORTEN BIJ FITNESSCLUB NEDERLAND 

‘’De reden dat ik voor fitnessclub Nederland heb gekozen is omdat ik vind dat ze een hele goede service leveren en het is een fijne club om te sporten’’, zegt Thomas. Hij vindt het prettig dat er genoeg apparaten zijn om mee te trainen, wat voor een goede afwisseling zorgt. ‘’Daarbij werken er ook heel veel lieve mensen die je altijd willen helpen. Iedereen heeft het beste met je voor en niets is te gek’’, zegt Thomas enthousiast. 

Thomas traint ook één keer per week met een personal trainer wat de motivatie nog meer versterkt. Een op maat gemaakte voedingsschema wordt ook wekelijks besproken. Hierdoor is er een mooie balans tussen sport en voeding. ‘’Ik heb altijd al het doel gehad om er wat van te maken, om mij sterk en fit te voelen. Nu is de uitgelezen kans!’’, zegt Thomas. 

 

LANGE TERMIJN DOELEN STELLEN 

‘’Voor mij is het belangrijk om een gezonde leefstijl aan te gaan en deze ook vol te houden. Ik heb mijzelf een half jaar gegeven om mijn doelen te behalen. Ik denk dat het juist goed is om een lange termijn doel te stellen. Dit is beter vol te houden. Met een lange termijn doelstelling werk je naar dit doel toe en voorkom je dat je snel weer terugvalt in je oude gewoontes. Als ik nu iets laat staan weet ik waar ik het voor doe en weet ik dat ik in juni tevreden ben’’, zegt Thomas. 
 

LETTEN OP MIJN VOEDING  

‘’Ik heb een eetschema die ik elke week opnieuw bespreek. Ik geef daarin aan of ik mij goed voel bij de hoeveelheid koolhydraten die ik eet. Voeding is een belangrijk onderdeel in het behalen van mijn doelen, dus ik houd mij hier goed aan’’, vertelt Thomas. De combinatie van voeding en veel sporten zorgt ervoor dat Thomas een goed ritme heeft en dat hij daardoor een goede nachtrust ervaart. ‘’Na zoveel sporten ben ik dan ook wel kapot van mijn training en dan wil ik ook wel naar bed, dus dat zorgt er ook voor dat ik goed slaap’’. 

 

GA JIJ OOK FIT DE ZOMER IN? 

‘’Het fijne is dat ik niet heb onderschat hoe moeilijk het is. Ik train al best wel lang dus ik weet wel wat van het sporten in de sportschool. Het is heel fijn om dat nu op te pakken en mee bezig te zijn’’, geeft Thomas aan.  

‘’Als je voor jezelf een knop vindt om aan de bak te gaan dan is de motivatie niet heel ver te zoeken. Je moet het echter wel zelf gaan doen, niemand gaat het voor je doen. Het is soms moeilijk om de motivatie te krijgen en door te zetten, maar als je eenmaal het ritme te pakken hebt, dat merk je echt dat je je veel positiever gaat voelen!’’