Volg een gratis proefles

3 redenen waarom je (nog) niet afvalt

De zomervakantie is voor een groot deel van het land begonnen. Zodra het lekker weer is, gaan we richting het strand of zwembad en trekken onze badkleding aan. Alleen niet iedereen voelt zich hier even prettig in.. Wil jij nog een kilo (of twee) kwijtraken, maar lukt het maar niet? Wij hebben 3 mogelijke redenen waarom je nog niet afvalt op een rij gezet.

‘Ik sport heel hard, maar ik zie geen resultaat’

Zodra je gaat starten met afvallen is het van belang dat je let op 2 factoren: voeding en beweging. Als je beweegt verbrand je calorieën. Hoe langer en intensiever je beweegt, hoe meer calorieën je verbrandt. De meeste calorieën verbrand je tijdens een cardiotraining. Het sporten kan zorgen dat jij onder je calorieëndoel komt. Op lange termijn helpt dit je om kilo’s kwijt te raken.

Naast cardiotraining helpt krachttraining op lange termijn om af te vallen. Iets minder snel, maar je verbrandt ze wel. Met meer spiermassa verbrand je meer calorieën. Niet alleen tijdens het sporten maar ook in het dagelijkse leven. Wees niet bang als je in gewicht aankomt: je bouwt namelijk spiermassa op. Spiermassa weegt meer dan vetmassa.

‘Ik eet ontzettend gezond, maar ik val niet af’

Veel mensen letten op hun voeding en kiezen bewust voor verantwoorde producten, maar gezond eten zorgt helaas niet per definitie dat je afvalt. Als je wil afvallen is het belangrijk dat je minder energie binnenkrijgt dan dat je verbruikt. Je moet dus gaan kijken en letten op je calorie-inname. Bepaalde gezonde producten bevatten veel calorieën.

Het kan dus kloppen dat zodra je ‘gezond’ eet, je niet afvalt. Bijvoorbeeld omdat je er (onbewust) voor kiest om gezonde producten, maar calorierijke, toe te voegen aan je dieet. Gezonde producten die veel calorieën bevatten zijn onder andere noten, avocado, olijfolie en bijvoorbeeld pure chocolade. Blijf deze producten vooral eten, maar let op de hoeveelheid.

‘Tussendoortjes sla ik over’

Vaak heb je het bijna niet eens door, maar het eten van een tussendoortje gebeurt vaker dan je denkt: een klein stukje chocolade, een koekje onder het eten klaarmaken of bijvoorbeeld een snack halen op het station. Alles wat je op een dag eet, telt mee voor het totaal aantal calorieën van een dag. Dit gebeurt vaak onbewust. Door met aandacht te eten, word je je meer bewust. Mealpreppen of bepaalde apps om je calorieën te tellen kunnen je hierbij voor een groot deel helpen!

Hulp nodig met afvallen?

Wil jij ook afvallen of beter in je vel zitten? En heb je hier hulp bij nodig? Dan staan onze fitnesscoaches voor je klaar. Aan de hand van een persoonlijk trainingsschema ga je bij ons aan de slag en door regelmatige metingen hou je in de gaten of je jouw doelen bereikt. Nog geen lid? Profiteer dan tot en met 15 juli van onze actie. Schrijf je voor deze datum in en ontvang € 10 korting op het inschrijfgeld en een gratis bidon. Ook maak je kans op het winnen van een overnachting bij Van der Valk voor twee personen. Wil je je direct inschrijven? Klik dan hier!

 

 

 

“De fijne sfeer in de clubs voelt als thuiskomen”

Day de Wijn