Volg een gratis proefles

Groetjes uit Tenerife

Ja hoor,  we zijn weer onderweg! Na een drukke week van de NK titel en TeamNL presentatie is er veel op mij af gekomen. Daarom is het heerlijk om even de zon op te zoeken (zeker met dit koude weer). Hier op Tenerife kan ik lekker uren maken op de fiets en me opnieuw opladen voor het tweede en belangrijkste deel van het seizoen.

Ik vertrek op 1 februari naar Zuid-Korea

De wedstrijd waarvoor ik naar de Olympische Spelen ga is pas de 24e, dus ik ben er al erg vroeg. In eerste instantie had ik bedacht om pas later die kant op te gaan, maar ik heb de plussen en minnen tegen elkaar weg gestreept en ik vertrek toch op 1 februari al naar het Olympisch dorp.

 

Mijn teamgenoten die zich niet hebben geplaatst voor de spelen gaan zich voorbereiden op de natuurijswedstrijden op de Weissensee en Zweden.  Zij leggen daarom andere trainingen af dan dat voor mij nodig is. Ik moet juist op snelheid trainen. En ook omdat mijn thuissituatie niet ideaal is, heb ik besloten al op tijd richting PYEONG  CHANG te gaan.

 

Mijn vader wil heel graag de race samen met mijn moeder kijken. Hij blijft dus thuis, wat ik heel goed begrijp. Gelukkig komen wel andere leuke fans mij aanmoedigen en het Holland Heineken huis onveilig maken. Mijn zus, 2 tantes, mijn vriendje en zijn zus. En nog een aantal vrienden.

 

Bij het bestellen van de kaarten voor de wedstrijd, kwamen we achter dat er een run op de kaarten is! Op de mass start starten 2 Koreanen die favoriet zijn. Dit  onderdeel is daar erg populair. Via onze Canadese ploeggenoot heb ik de laatste tickets nog kunnen bemachtigen.

 

Mijn laatste marathon rijd ik in Groningen

Omdat ik nu op Tenerife ben kan ik niet meedoen aan de marathon van komend weekend in Alkmaar. Dat is voor mij als West-Fries natuurlijk jammer! Op zaterdag 20 januari doe ik wel mee aan de marathon in Groningen.

 

Liefs, Irene

Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram!

Leuk als je reageert!

 

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.

 

“De fijne sfeer in de clubs voelt als thuiskomen”

Day de Wijn