Volg een gratis proefles

Lekker broodje hagelslag!

Als topsporter verwachten mensen wel eens dat ik een speciaal eetschema heb, maar dat valt bij mij hartstikke mee. Ik eet voor een schaatswedstrijd gewoon een broodje hagelslag!

Korte wedstrijden
Misschien klinkt het een beetje gek dat ik alleen een broodje hagelslag voor een schaatswedstrijd eet, maar als ik langebaanwedstrijden schaats, heb ik niet veel koolhydraten nodig. Zo’n wedstrijd duurt namelijk maar 4 à 5 minuten. Ik kies dan ook niet voor een pasta met saus of een broodje pindakaas, hier zitten te veel vetten in waardoor het eerder omhoog kan komen. En dat moet ik helemaal niet hebben tijdens een wedstrijdje. Dus daarom gewoon lekker een broodje hagelslag! 

Gek op broodjes
Thuis kan ik ook ontzettend genieten van een broodje kaas tijdens de lunch. Ik ben gek op brood en dat eet ik dan ook dagelijks als lunch. In de ochtend start ik wel altijd met havermout met banaan. Dit zorgt ervoor dat ik lang een vol gevoel houd en ik voldoende energie naar binnen krijg. Als tussendoortje kies ik vaak voor een ontbijtkoek. Even makkelijk tussendoor, ook al is het niet heel gezond. Dit neem ik ook mee als ik langer aan het fietsen ben, om wel mijn energielevel op peil te houden. Na een zware training let ik er ook altijd op dat ik voldoende eiwitten binnenkrijg in mijn maaltijd erna. Zodat mijn spieren goed kunnen herstellen.

Ceasar salade
’s Avonds eet ik vaak wat de pot schaft, maar mijn favoriete eten is toch wel een ceaser salade. Ik kan daar zo van genieten. Wanneer ik daarvoor kies als we uiteten zijn word ik wel eens raar aangekeken. “Ben je op dieet of zo?”, maar nee ik vind het gewoon echt heel lekker. Ik houd ook niet van patat, dus dat eet ik zelden. Pizza daarentegen vind ik heerlijk, maar ook dan kies ik vaak eerder voor een ceaser salade. Als Dirkjan dan wel een pizza eet, wil ik natuurlijk wel een puntje mee snoepen.

Tot over twee weken!

Liefs, Irene.

Volg je mij al op FacebookTwitteren Instagram?

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.

 

“De fijne sfeer in de clubs voelt als thuiskomen”

Day de Wijn